Niewielki lokal, w którym w przeciwieństwie do sąsiedniego, po drugiej stronie ulicy Csak a jo sor można zjeść coś. Mają pyszne burgery! Z piw kilka z nalewaka np. Rizmajer i Legenda oraz trochę komercyjnych - Kroneburg White czy smakowych. Z butelki też znajdzie się Bekesz. Otwierają dość późno, bo o 16:00
Węgry, Budapeszt, Budapest VII, Kertesz utca 33, Kandalló Kézműves Pub
Collapse
X
-
Sporo się pozmieniało od ostatniej wizytyNie wiem ile wtedy było nalewaków, ale teraz jest 16 kranów. W niedzielę było czynnych 11, w tym piwa Hatodik Iz, BrewYourMind, Rizmajer i jeszcze coś. Przekrój spory, od zwykłych lagerów, smakowych do udziwnionych kraftowych piw. Mnóstwo ludu i dość długo czeka się na zamówione piwo i paragon. Ceny dość wysokie zważywszy, że leją w szkło 0,2 i 0,4 litra.
-
Przyjemna knajpka w cichszej ulicy, oddalona 100 m od głośnej i ruchliwej Erzsébet kőrút. Teraz tablica z piwami i daniami od baru prawie do sufitu na wysokość antresoli. Wybór piw dobry, nie znałem 90% z nich, ale i personel (mówiący po angielsku) nie umiał odpowiedzieć na pytanie "skąd jest to piwo?" Niestety, jest strasznie drogotym bardziej, że leją 0,4 l. No ale same centrum, więc nie ma się co dziwić.
Ludziska wsuwali wielkie hamburgery i jak widziałem bardzo im smakowały.
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Koledzy z Węgier zapraszają na 45 międzynarodową giełdę birofiliów
-
Channel: Giełdy kolekcjonerskie
-
-
Odkryty przypadkiem w drodze do hotelu z Eleszto
Całkiem sympatyczny właściciel uruchomił go 3 mies
temu. 6 kranów z kraftem. Dziś było cztery otwarte. Żadnej lipy. Pojemności normalne 0.3 i 0.5 litra. Tłumów nie było, ale i pustki też. Piwa Monyo i Feher nyul.-
Channel: Węgry
-
-
Nowy browar domowy z wyszynkiem, otwarty w 2021 w mieście Tiszafüred.
Do Tiszafüred można dojechać pociągiem osobowym z Debrecen lub bezpośrednim pośpiesznym z Budapesztu.
Dom, w którym znajduje się browar i knajpa znajduje się na bocznej uliczce domków jednorodzinnych...-
2023-08-07, 15:07 -
-
I to jest faktycznie Tydzień Piwa! A nie weekend z piwem
25 i 26 maja są specjalne dni i wejściówki na nie chyba osobno. Lista browarów będzie uzupełniana, ale już jest jeden polski przedstawiciel (Golem). Poza tym lokalne browary jak Monyo i Reketye oraz goście z różnych stron świata....
-
Channel: Festiwale piwne
2017-12-11, 00:42 -
-
Mały pub znajdujący się przy stacji metra Arany János utca, niedaleko Bazyliki św. Stefana i Opery. Jest to lokal firmowy kontraktowego browaru Csupor Pub, zawsze jest ktoś z browaru za barem, z którym można porozmawiać po angielsku. Podczas moich wizyt spotkałem drugiego piwowara (nie jest...
-
2015-11-28, 18:49 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment