Węgry, Budapeszt, Soroksari 110-112, Feher Nyul Brewery

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Węgry, Budapeszt, Soroksari 110-112, Feher Nyul Brewery

Z głównej ulicy wchodzi się na jakiś fabryczny teren i idąc za drogowskazami (króliczkiem - który jest w logo browaru) wchodzi się do hali fabrycznej, w przedsionku ładnie urządzony tap room czynny tylko w weekendy (od 16 do 22) o czym miałem się przekonać poprzednim razem. Trzeba się zapisywać na wycieczki z degustacją, ale mnie się udało wejść ot tak z ulicy. Kilka nalewaków, w tym cześć z piwami zaprzyjaźnionych browarów. Barwne etykiety i obrazki na ścianach kontrastują z surowym drewnianym wystrojem. Dość osobliwe miejsce, ale przyjazne.
    Za ścianą taproomu wejście do części produkcyjnej po której oprowadza ktoś z obsługi. Z tego co zrozumiałem odpłatnie.
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Browarek z opisanym już tap roomem w środku wygląda tak

Oczywiście, byłem w tygodniu, w porannych godzinach więc bar nie działa, na nalewakach było 4 różne piwka ale można bez problemu zakupić butelkowe na wynos. W sumie miejsce malutkie, kilka krzesełek przed barem i kilka stoliczków. Być może w porze letniej coś wystawiają na zewnątrz.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• becik
      Węgry, Budapeszt, Dob ut. 3, First Craft Beer & BBQ
      becik
      Lokal firmowy browaru First Craft Beer.
      Weekendowy wieczór, wnętrze dość spore, i o dziwo, 95% stolików wolnych, wszędzie rezerwacje, zaledwie kilka osób przy barze. Oczywiście oferta browaru First Craft Beer zarówno w wersji beczkowej jak i butelkowej.
      Lokal warty odwiedzenia...
      2020-08-24, 19:44
    • becik
      Węgry, Budapeszt, Váci út 83, First Craft Beer Company
      becik
      Browar rzemieślniczy w barem i salą.
      Znajduje się nw dzielnicy Ujpest. Najlepszy dojazd to M3 do stacji Újpest-városkapu, stamtąd autobus nr 196 (nie pomylić z 196A lub z inna literką, nie pamiętam ale należy jechać tylko196). Wydsadamy na końcowym przystanku Fóti út (jest to koniec...
      2020-03-22, 15:12
    • becik
      Feher Nyul Brewery, APA
      becik
      Mikrus z Budapesztu
      alk 5,5%

kolor - bursztyn
      piana - biała, drobna, mocna, zostaje w szkle gdy piwa już nie ma
      zapach - miły, feeria kwiatowego zapachu i odrobiny słodu
      smak - pełne, treściwe, goryczka wyraźna, miła ale nie dominująca, owocowe smaki,...
      2020-03-07, 12:01
    • becik
      Feher Nyul Brewery, IPA
      becik
      Mikrus z Budapesztu
      alk 6,5%

kolor - ciemny pomarańcz wpadający w bursztyn
      piana - ecru, drobna, zwarta, trzyma się na piwie dość długo
      zapach - lekki, miły, głownie owocowo-słodowy ze znaczącym udziałem zapachu cytrusów
      smak - goryczka mocna, wyraźna...
      2020-03-04, 23:19
    • becik
      Feher Nyul Brewery, Pils
      becik
      Mikrus z Budapesztu
      czeski pils

barwa - złocista
      piana - biała, drobna, dość zwarta
      zapach - lekki i miły, głownie słodowy z odrobiną owocu
      smak - lekkie jednocześnie treściwe, fajna wyraźna goryczka świetnie skomponowana ze słodowym posmakiem,...
      2020-03-02, 22:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...