Węgry, Budapeszt, Váci út 83, First Craft Beer Company

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Węgry, Budapeszt, Váci út 83, First Craft Beer Company

Browar rzemieślniczy w barem i salą.
    Znajduje się nw dzielnicy Ujpest. Najlepszy dojazd to M3 do stacji Újpest-városkapu, stamtąd autobus nr 196 (nie pomylić z 196A lub z inna literką, nie pamiętam ale należy jechać tylko196). Wydsadamy na końcowym przystanku Fóti út (jest to koniec trasy ale autobusy tu nie zawracają tylko jada dalej robiąc kółeczko, więc z powrotem idziemy na ten sam przystanek). Cofamy się kilkadziesiąt metrów i trafiamy na unowocześnioną część przemysłową gdzie znajduje się browar.
    Jak byliśmy to akurat na zewnątrz było kiełbasiane barbecue. Sporo stolików na zewnątrz. Bar z sala w kształcie L, zza szyb widoczne tanki. Na nalewaków sporo lanych piw, oraz cała masa butelkowych które można wziąć na zewnątrz.

Browar:

bar

sala

tanki

piwka bardzo smaczne, to co piłem będzie opisane w osobnym dziale
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • darekd
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12699

Będąc w Budapeszcie widziałem często w sklepach ich piwa, również sporo w puszkach i nabrałem wątpliwości (pewnie niepotrzebnie), że to projekt jakiegoś dużego browaru. Zastanawia mnie jednak czy mają linię do rozlewu puszek. Bo na zdjęciach wygląda to w sumie niezbyt dużo. Myślisz, że cała produkcja odbywa się na miejscu?

Comment

• becik
      🥛🥛🥛
      • 2002.07
      • 14999

Produkcja moim zdaniem jest na miejscu, bo oprócz tego co na fotkach z innej strony jest kolejna duża hala w której też jest sporo sprzętu (ja po prostu już nie fotografuję wszystkiego).
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Przetwarzanie...
      X