Nowy browar restauracyjny, taki nowoczesny, jakich mało na Węgrzech.
Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.
W jednoprzestrzennym lokalu zajmującym parter w jednej z kamienic czuć nowofalową modę w wystroju wnętrza, ale mimo to wiele elementów sprawia, że miejsce to jest oryginalne.
Wnętrze podzielone jest na kilka stref z różnymi wnękami, gdzie znajdują się różnego rodzaju stoliki.
W jednej wnęce przy stolikach są zainstalowane samoobsługowe nalewaki.
W centralnej części lokalu jest sporych rozmiarów bar, a za nim ściana z wystawą alkoholi świata, a dalej dobrze widoczna i oświetlona instalacja browaru.
Bar ozdabiają wiszące na drewnianych stojakach precle, przeznaczone oczywiście do konsumpcji.
Na suficie zainstalowano efektowny krąg świetlny.
W stałej ofercie są 4 piwa:
- "Novicius" (Pils) 5% - 1150 / 2300 HUF /na zdjęciu/
- "Perjel" (Weissbier) 5% - 1150 / 2300 HUF
- "Fráter" (NEIPA) 6,5% - 1400 / 2800 HUF
- "Magister" (Brown Ale) 5,5% - 1300 / 2600 HUF
Ceny piw za pojemności 0,3 / 0,5 litra.
Można zamówić sampler 4x 0,1 w cenie 1000 HUF.
Piwa podawane w firmowych kuflach i szklankach.
Nie ma podkładek, zamiast tego irytujące serwetki, które przylepiają się do szklanek.
Kuchnia z ofertą bardzo ciekawych dań.
Zupy w cenie 1990 - 2490 HUF, sałatki 4900 HUF, dania główne 3900 - 7290 HUF.
Specjalnością i najdroższą pozycją są steki. Porcja 200g kosztuje 9490, a 400g 16990 HUF, czyli 205 zł.
Ja wybrałem zupę gulasz wieprzowy z czarną fasolą w cenie 2490 HUF, czyli 30 zł. /na zdjęciu z piwem Weissbier/
Niepozorna porcja podana w fikuśnej miseczce okazała się bardzo syta.
Płacąc rachunek zauważyłem dziwne doliczenia 2x po 10%.
Okazało się że doliczają serwis 10% za piwa i osobne 10% za jedzenie.
Godziny otwarcia:
wto - czw 11:00 - 24:00
pią, sob 11:00 - 1:00
nie, pon 11:00 - 22:00
Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.
W jednoprzestrzennym lokalu zajmującym parter w jednej z kamienic czuć nowofalową modę w wystroju wnętrza, ale mimo to wiele elementów sprawia, że miejsce to jest oryginalne.
Wnętrze podzielone jest na kilka stref z różnymi wnękami, gdzie znajdują się różnego rodzaju stoliki.
W jednej wnęce przy stolikach są zainstalowane samoobsługowe nalewaki.
W centralnej części lokalu jest sporych rozmiarów bar, a za nim ściana z wystawą alkoholi świata, a dalej dobrze widoczna i oświetlona instalacja browaru.
Bar ozdabiają wiszące na drewnianych stojakach precle, przeznaczone oczywiście do konsumpcji.
Na suficie zainstalowano efektowny krąg świetlny.
W stałej ofercie są 4 piwa:
- "Novicius" (Pils) 5% - 1150 / 2300 HUF /na zdjęciu/
- "Perjel" (Weissbier) 5% - 1150 / 2300 HUF
- "Fráter" (NEIPA) 6,5% - 1400 / 2800 HUF
- "Magister" (Brown Ale) 5,5% - 1300 / 2600 HUF
Ceny piw za pojemności 0,3 / 0,5 litra.
Można zamówić sampler 4x 0,1 w cenie 1000 HUF.
Piwa podawane w firmowych kuflach i szklankach.
Nie ma podkładek, zamiast tego irytujące serwetki, które przylepiają się do szklanek.
Kuchnia z ofertą bardzo ciekawych dań.
Zupy w cenie 1990 - 2490 HUF, sałatki 4900 HUF, dania główne 3900 - 7290 HUF.
Specjalnością i najdroższą pozycją są steki. Porcja 200g kosztuje 9490, a 400g 16990 HUF, czyli 205 zł.
Ja wybrałem zupę gulasz wieprzowy z czarną fasolą w cenie 2490 HUF, czyli 30 zł. /na zdjęciu z piwem Weissbier/
Niepozorna porcja podana w fikuśnej miseczce okazała się bardzo syta.
Płacąc rachunek zauważyłem dziwne doliczenia 2x po 10%.
Okazało się że doliczają serwis 10% za piwa i osobne 10% za jedzenie.
Godziny otwarcia:
wto - czw 11:00 - 24:00
pią, sob 11:00 - 1:00
nie, pon 11:00 - 22:00