Węgry, Jászapáti, Gyõri u. 2, Sörker-t Kft. (Guri)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1166

Węgry, Jászapáti, Gyõri u. 2, Sörker-t Kft. (Guri)

Drugi minibrowar w Jaszapati, jest połozony na północnym krańcu miasteczka, w zabudowie willowo-wiejskiej.
    Nietrudno znaleźć ten obiekt, przed którym tradycyjnie ''parkuje'' stadko rowerów.
    Na podwórzu znajduje się piętrowy dom mieszkalny, oraz osobny budynek z piwiarnią i pizzerią na piętrze (podczas wizyty nieczynna)
    Obok w dobudówce mieści się minibrowar Guri.

Od powstania, czyli od 1993 roku, cały czas jest warzony jeden rodzaj miejscowego piwa: Jasne- Guri Világos Sör 12*.
    Oczywiście można go dostać w miejscowej piwiarni, za tradycyjnie niewielką kwotę, czyli 170 HUF.
    Piwo jest tylko rozlewane do beczek, a na żądanie również do petów.
    Podawane jest w wersji filtrowanej.
    Niezłe, dość dobrze nachmielone, ale na kolana jakoś nie rzuciło.

Syn właściciela, który jest jednocześnie piwowarem, znalazł czas aby pokazać nam browarek od wewnątrz.
    Jak na browar sprzedający piwo wyłącznie na miejscu, kilkanaście pełnych tanków robi wrażenie.
    Dostaliśmy do spróbowania prosto z tanku niefiltra, który oczywiście bił na głowe tego z baru.
    Tak nam zasmakował, że dostaliśmy każdy po 2l pecie tegoż gratis..
    Oprócz tego jeszcze etykietki/naklejki, oraz mały folder reklamowy.

Piwiarnia czynna w bajecznych godzinach dla wszystkich opojów piwnych: codz. 6.00 - 24.00.

Kilka fotek:

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Węgry, Pécs, Alkotmány u. 94, Pécsi Sörfőzde
    pebejot
    Browar przemysłowy znajdujący się w centrum miasta Pecz, niecałe 2 km pieszo od dworca kolejowego.
    Przy browarze działa sklep firmowy, czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00 do 18:00, oraz w soboty od 9:00 do 13:00.
    Sklep bogato wyposażony w asortyment butelek i puszek....
    2024-06-04, 08:45
  • heckler
    Czechy, Krnov, Říční okruh 123/10, Minibrowar Arogant
    heckler
    Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
    2023-09-12, 07:52
  • pebejot
    Węgry, Győr, Széchenyi tér 7, Apátúr Sörház
    pebejot
    Nowy browar restauracyjny, taki nowoczesny, jakich mało na Węgrzech.
    Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
    Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.

W jednoprzestrzennym lokalu...
    2023-08-11, 13:58
  • pebejot
    Węgry, Tiszafüred, Petőfi Sándor utca 29, NOPARA gyógySERtár
    pebejot
    Nowy browar domowy z wyszynkiem, otwarty w 2021 w mieście Tiszafüred.

Do Tiszafüred można dojechać pociągiem osobowym z Debrecen lub bezpośrednim pośpiesznym z Budapesztu.
    Dom, w którym znajduje się browar i knajpa znajduje się na bocznej uliczce domków jednorodzinnych...
    2023-08-07, 14:07
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...