Turyński minibrowar znajduje się przy ulicy Via Parma w odległości ok. 3 km. od głównego dworca kolejowego Porta Nuova.
Działa od 2000 roku i zlokalizowany jest w kamienicy, gdzie zajmuje aż trzy kondygnacje.
Na parterze jest jedna sala z barem i warzelnią i leżakownią, na piętrze sala restauracyjna, oraz taras otoczony zielenią.
Lokal czynny jest codziennie w godzinach 20.00 - 2.00
Do wyboru mamy cztery rodzaje piwa:
- Birra Sahara 11,2% / 4,2% alc. - Piwo jasne, bardzo mocno gazowane, o lekkim, ożeźwiającym smaku, z dodatkiem cytryny. Charakterystyczny jasnozłoty kolor i wyjątkowo gęsta piana.
- Birra Clara 12,4% / 4,8% alc. - w menu zostało opisane jako Lager, tymczasem z Lagerem nie ma nic wspólnego, bardzo wodniste, smak nijaki.
- Birra Rufus 15,8% / 6,8% alc. - Nietypowy Koźlak o żywym czerwonym kolorze z gęstą pianą i posmakiem suszonych śliwek.
- Birra Torino 16% / 6,9% alc.
Wszystkie piwa w jednej cenie 3 / 5 / 9 euro za 0,25 / 0,5 / 1 litr.
Podawane również w jedno i dwulitrowych dzbankach w cenie 10 i 18 euro.
Z birofilii tylko szkło, podkładek brak.
Zdjęcia:
Działa od 2000 roku i zlokalizowany jest w kamienicy, gdzie zajmuje aż trzy kondygnacje.
Na parterze jest jedna sala z barem i warzelnią i leżakownią, na piętrze sala restauracyjna, oraz taras otoczony zielenią.
Lokal czynny jest codziennie w godzinach 20.00 - 2.00
Do wyboru mamy cztery rodzaje piwa:
- Birra Sahara 11,2% / 4,2% alc. - Piwo jasne, bardzo mocno gazowane, o lekkim, ożeźwiającym smaku, z dodatkiem cytryny. Charakterystyczny jasnozłoty kolor i wyjątkowo gęsta piana.
- Birra Clara 12,4% / 4,8% alc. - w menu zostało opisane jako Lager, tymczasem z Lagerem nie ma nic wspólnego, bardzo wodniste, smak nijaki.
- Birra Rufus 15,8% / 6,8% alc. - Nietypowy Koźlak o żywym czerwonym kolorze z gęstą pianą i posmakiem suszonych śliwek.
- Birra Torino 16% / 6,9% alc.
Wszystkie piwa w jednej cenie 3 / 5 / 9 euro za 0,25 / 0,5 / 1 litr.
Podawane również w jedno i dwulitrowych dzbankach w cenie 10 i 18 euro.
Z birofilii tylko szkło, podkładek brak.
Zdjęcia: