Minibrowar znajduje się w niezwykle atrakcyjnym otoczeniu. Lokal urządzono w dawnych magazynach bawełny przy marinie u wód morza Liguryjskiego.
Widok zacumowanych jachtów upiększa rozciągająca się panorama miasta i góry.
Niezwykle prosty jest też dojazd metrem (3 stacje z głównego dworca kolejowego - Piazza Principe).
Lokal czynny jest codziennie przez 14 godzin od 11.00 do 1.00
Do dyspozycji gości jest obszerna sala połączona z barem, oraz zewnętrzny ogródek tuż przy nabrzeżu.
Oferta obejmuje aż 9 piw:
- Hellen (Pale Ale) 5% alc.
- Mathias (Double Mault) 7% alc.
- Chris (Amber Ale) 6% alc.
- Joanna (Weizen) 4,5% alc.
- Akiropita (sezonowe z bazylią) 5% alc.
- Nicolaus (Black Ale) 9% alc.
- Stout
W dniu mojej wizyty (29.08.2012) były dostępne wszystkie za wyjątkiem Akiropita i Nicolaus.
Wszystkie piwa (oprócz Stouta) były w cenie 3 i 5 euro za 0,2 i 0,4 litra. Stout kosztował odpowiednio 3,5 / 6 euro.
W mojej ocenie najlepsze jest Mathias (ilość słodu aż wykrzywia gębę), a najgorsze Joanna - to najgorsza pszenica, jaką piłem od niepamiętnych czasów.
Do zamówionego piwa dostaje się gratis bardzo obfitą przekąskę w postaci deski pokrojonych warzyw, grzanek, panini i sosu.
Minibrowar ma firmowe szkło, oraz butelki z własnymi etykietami dedykowanymi do każdego rodzaju piwa, sprzedawanego na wynos. Niestety tych w ogóle nie było
Zdjęcia:
Widok zacumowanych jachtów upiększa rozciągająca się panorama miasta i góry.
Niezwykle prosty jest też dojazd metrem (3 stacje z głównego dworca kolejowego - Piazza Principe).
Lokal czynny jest codziennie przez 14 godzin od 11.00 do 1.00
Do dyspozycji gości jest obszerna sala połączona z barem, oraz zewnętrzny ogródek tuż przy nabrzeżu.
Oferta obejmuje aż 9 piw:
- Hellen (Pale Ale) 5% alc.
- Mathias (Double Mault) 7% alc.
- Chris (Amber Ale) 6% alc.
- Joanna (Weizen) 4,5% alc.
- Akiropita (sezonowe z bazylią) 5% alc.
- Nicolaus (Black Ale) 9% alc.
- Stout
W dniu mojej wizyty (29.08.2012) były dostępne wszystkie za wyjątkiem Akiropita i Nicolaus.
Wszystkie piwa (oprócz Stouta) były w cenie 3 i 5 euro za 0,2 i 0,4 litra. Stout kosztował odpowiednio 3,5 / 6 euro.
W mojej ocenie najlepsze jest Mathias (ilość słodu aż wykrzywia gębę), a najgorsze Joanna - to najgorsza pszenica, jaką piłem od niepamiętnych czasów.
Do zamówionego piwa dostaje się gratis bardzo obfitą przekąskę w postaci deski pokrojonych warzyw, grzanek, panini i sosu.
Minibrowar ma firmowe szkło, oraz butelki z własnymi etykietami dedykowanymi do każdego rodzaju piwa, sprzedawanego na wynos. Niestety tych w ogóle nie było
Zdjęcia:
Comment