Piwna mapa Sardynii powiększyła się niedawno o kolejny minibrowar.
Mikrus o nazwie Gattarancio, czyli Pomarańczowy Kot znajduje się w centrum stolicy wyspy, nieopodal głównego dworca kolejowego i portu, przy szerokiej alei Viale Trieste.
Pachnące jeszcze nowością wnętrze utrzymane jest w jasnej kolorystyce. Całość wnętrza od podłogi po sufit pokryta jest drewnem sosnowym.
Jednoprzestrzenny lokal podzielony jest na dolną część barową i górną restauracyjną, zbudowaną na antresoli.
Dolna część barowa sąsiaduje z całą instalacją mikrusa, oddzieloną szklaną ścianą, przy której zabudowano barowy blat z wysokimi krzesłami, co daje możliwość jednoczesnej konsumpcji i obserwacji urządzeń, a jeśli ma się szczęście także pracy piwowara.
Równie dobry widok gwarantuje miejsce na antresoli w części restauracyjnej, jednak warunkiem zajęcia tam miejsca jest zamówienie przynajmniej jednego posiłku.
Przy wejściu do lokalu wzrok przykuwa olbrzymi regał z bogatą ofertą piw butelkowych z najrozmaitszych włoskich mikrobrowarów.
Instalacja browaru to dwie kadzie warzelne i 5 tanków fermentacyjnych firmy B.B.C.
Póki co w ofercie są cztery rodzaje piwa, a w dniu mojej wizyty 6 września były trzy:
- Samer Pils 5,2% alc. (nie było)
- Dunkel Weizen 5,3% alc.
- Up UPA 5,5% alc.
- Bach Bock 6,2% alc.
Wszystkie piwa są w jednej cenie 5 € za duże 0,4 i 3,50 € za małe 0,2 l.
Nie ma póki co firmowego szkła, są za to podkładki.
Dla kolekcjonerów przygotowano firmowe t-shirty w cenie 15 €.
Minibrowar czynny jest codziennie, oprócz poniedziałków w godzinach: 20.00 - 2.00
Zdjęcia:
Mikrus o nazwie Gattarancio, czyli Pomarańczowy Kot znajduje się w centrum stolicy wyspy, nieopodal głównego dworca kolejowego i portu, przy szerokiej alei Viale Trieste.
Pachnące jeszcze nowością wnętrze utrzymane jest w jasnej kolorystyce. Całość wnętrza od podłogi po sufit pokryta jest drewnem sosnowym.
Jednoprzestrzenny lokal podzielony jest na dolną część barową i górną restauracyjną, zbudowaną na antresoli.
Dolna część barowa sąsiaduje z całą instalacją mikrusa, oddzieloną szklaną ścianą, przy której zabudowano barowy blat z wysokimi krzesłami, co daje możliwość jednoczesnej konsumpcji i obserwacji urządzeń, a jeśli ma się szczęście także pracy piwowara.
Równie dobry widok gwarantuje miejsce na antresoli w części restauracyjnej, jednak warunkiem zajęcia tam miejsca jest zamówienie przynajmniej jednego posiłku.
Przy wejściu do lokalu wzrok przykuwa olbrzymi regał z bogatą ofertą piw butelkowych z najrozmaitszych włoskich mikrobrowarów.
Instalacja browaru to dwie kadzie warzelne i 5 tanków fermentacyjnych firmy B.B.C.
Póki co w ofercie są cztery rodzaje piwa, a w dniu mojej wizyty 6 września były trzy:
- Samer Pils 5,2% alc. (nie było)
- Dunkel Weizen 5,3% alc.
- Up UPA 5,5% alc.
- Bach Bock 6,2% alc.
Wszystkie piwa są w jednej cenie 5 € za duże 0,4 i 3,50 € za małe 0,2 l.
Nie ma póki co firmowego szkła, są za to podkładki.
Dla kolekcjonerów przygotowano firmowe t-shirty w cenie 15 €.
Minibrowar czynny jest codziennie, oprócz poniedziałków w godzinach: 20.00 - 2.00
Zdjęcia:
Comment