Lokalizacja minibrowaru "Trulla" w peryferyjnej dzielnicy miasteczka Nuoro na Sardanii napawała pesymizmem i nie wskazywała jakoby miał to być browar restauracyjny, a raczej mikrobrowar.
Po dwóch kilometrach marszu z centrum od głównego dworca kolejowego doszliśmy do dzielnicy domków jednorodzinnych, aż wreszcie znaleźliśmy wskazaną lokalizację, a był to właśnie jeden z wielu podobnych domków w okolicy.
Przetarliśmy oczy ze zdziwienia, gdy nad warsztatem samochodowym, znajdującym się w piwnicy objawił nam się widok wyeksponowanej instalacji mikrusa, która zacnie prezentowała się w wielkim oknie budynku.
Do minibrowaru wchodzi się od tyłu i tu znowu miła niespodzianka, bo spodziewaliśmy się raczej jedynie punktu sprzedaży, a tymczasem jest dość sporych rozmiarów karczma z barem, pięcioma nalewakami, kuchnią i dodatkowo ogródek z dwoma drewnianymi ławami.
Na kranach wybór aż pięciu piw:
- Amarillo 3,9% alc. (niefiltrowany, mocno chmielowy lager)
- Assarjada 5,1% alc. (APA)
- Iscurigada 6,2% alc. (Porter)
- Lupina 5,1% alc. (IPA)
- Mesubirra 4,1% alc. (?)
Wszystkie style piwa są w jednej cenie: 2 / 3 / 4 / 5 euro za pojemności: 0,2 / 0,3 / 0,4 i pół litra.
Minibrowar posiada własne firmowe szkło i podstawki.
Kuchnia oferuje głównie potrawy mięsne, w tym nietypowe np. z osła czy konia.
Porcje są duże i smaczne, w umiarkowanych cenach 9 - 18 euro.
Na deser polecane jest birramisu w cenie 4 euro.
Minibrowar czynny codziennie od 12.30 do 15.00 i od 18.00 do 1.00
Zdjęcia:
Po dwóch kilometrach marszu z centrum od głównego dworca kolejowego doszliśmy do dzielnicy domków jednorodzinnych, aż wreszcie znaleźliśmy wskazaną lokalizację, a był to właśnie jeden z wielu podobnych domków w okolicy.
Przetarliśmy oczy ze zdziwienia, gdy nad warsztatem samochodowym, znajdującym się w piwnicy objawił nam się widok wyeksponowanej instalacji mikrusa, która zacnie prezentowała się w wielkim oknie budynku.
Do minibrowaru wchodzi się od tyłu i tu znowu miła niespodzianka, bo spodziewaliśmy się raczej jedynie punktu sprzedaży, a tymczasem jest dość sporych rozmiarów karczma z barem, pięcioma nalewakami, kuchnią i dodatkowo ogródek z dwoma drewnianymi ławami.
Na kranach wybór aż pięciu piw:
- Amarillo 3,9% alc. (niefiltrowany, mocno chmielowy lager)
- Assarjada 5,1% alc. (APA)
- Iscurigada 6,2% alc. (Porter)
- Lupina 5,1% alc. (IPA)
- Mesubirra 4,1% alc. (?)
Wszystkie style piwa są w jednej cenie: 2 / 3 / 4 / 5 euro za pojemności: 0,2 / 0,3 / 0,4 i pół litra.
Minibrowar posiada własne firmowe szkło i podstawki.
Kuchnia oferuje głównie potrawy mięsne, w tym nietypowe np. z osła czy konia.
Porcje są duże i smaczne, w umiarkowanych cenach 9 - 18 euro.
Na deser polecane jest birramisu w cenie 4 euro.
Minibrowar czynny codziennie od 12.30 do 15.00 i od 18.00 do 1.00
Zdjęcia: