Włochy, Bergamo, Via Vittore Ghislandi 1A, BG Birra

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karin861
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.02
    • 597

Włochy, Bergamo, Via Vittore Ghislandi 1A, BG Birra

Przyznam się szczerze, że to miejsce to spontaniczne odkrycie naszego wyjazdu do Bergamo.
    Podczas spaceru po okolicy zauważyliśmy ciekawy bar & shop i postanowiliśmy wstąpić ocenić skąd taki tłum Włochów stoi w środku oraz na zewnątrz.

Lokal mieści się poza dzielnicą turystyczną w dolnym mieście, w dzielnicy mieszkalnej na ulicy Via Vittore Ghislandi 1A. Jest to ok 15 min spacerem od dworca głównego w Bergamo, łatwo trafic. Wokoło sporo również fajnych lokalnych pizzerii gdzie cena za pizzę od 4.5 euro bez coperto.

BG Beer to sklep specjalistyczny z szerokim wyborem piw craftowych włoskich oraz najczęściej belgijskich. Chwalą się, że mają ponad 500 różnych butelek. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Lokal posiada 6 kranów - na każdym z nich craft włoski, każdy inny styl. Piwa lane są do szklanek 0.2 l. Cena piwa - 4 euro (stała) za szklankę wybranego złocistego trunku.

Ceny za butelki różne od 5-5.5 euro.

Lokal klimatyzowany, obsługa wyluzowana rozumie po angielsku.
    Muzyka jaka leci w lokalu nie jest męcząca.

Co do jedzenia - lokal posiada małą gastronomię, widziałam deskę wędlin oraz jakieś kanapki panini robione na świeżo, wyglądały smakowicie (cen nie znam, o menu jedzenia trzeba poprosić).

Facebook: https://www.facebook.com/bgbirra/timeline

WWW: http://www.bgbirra.it/
    Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Włochy, Bolonia, Via Broccaindosso 5c, Birra Cerqua
    e-prezes
    Jest to bardziej punkt wyszynkowy samego browaru niż sam browar, choć głowy nie daję. Sprzętu nie widać. Mała salka z ogrodowymi stolikami i ogródek na zewnątrz przy wąskiej, ale mało ruchliwej ulicy. Salka dekorowana pracami zaprzyjaźnionej artystki Laury Venezia. 4 krany na nalewaku plus...
    2023-02-08, 18:35
  • pebejot
    Ulm, Neue Strasse 87-89, Hausbrauerei Ulm
    pebejot
    Browar restauracyjny w mieście urodzin Alberta Einsteina, znajdujący się w samym centrum na starym mieście przy ratuszu.
    Odległość od dworca (800 metrów) można przejść pieszo, lub podjechać tramwajem.
    Olbrzymi, jednoprzestrzenny lokal ma wiele zakamarków. Dużych rozmiarów...
    2023-09-12, 05:43
  • pebejot
    Portugalia, Sintra, Calçada Rio do Porto 2710-616, Villa Craft Beer & Bread
    pebejot
    Malutki browar rzemieślniczy z własnym wyszynkiem, zlokalizowany w historycznym centrum uroczego miasta Sintra, zaledwie kilka kilometrów od linii brzegowej Oceanu Atlantyckiego.
    Minibrowar został założony w 2016 roku, znajduje się tuż obok słynnego Pałacu Narodowego, pół kilometra...
    2023-09-17, 14:43
  • darekd
    Corzano 1985 [Granaio dei Medici], Birra di Pane
    darekd
    Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
    2024-07-21, 23:26
  • pebejot
    Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
    pebejot
    Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
    Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
    2023-12-27, 00:28
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...