Jedyny działający browar restauracyjny w popularnym wypoczynkowym mieście Rimini nad Adriatykiem znajduje się w samym centrum, niecały kilometr od dworca.
Obiekt istnieje od od 2018 roku i jest to pierwszy minibrowar w Rimini
Lokal wciśnięty jest między kamienicami w oszklonym wewnętrznym dziedzińcu.
Dla gości urządzono pub w stylu barokowym. Wewnątrz zgromadzono stylowe krzesła, ściany wytapetowano, na wysokości lamperii jest miękkie obicie, a złoty wiatrak i ciężkie kotary dopełniają formy.
Pomyślano też o elementach nawiązujących bezpośrednio do piwa i piwowarstwa. Jest żyrandol zrobiony z butelek i miedzianych rurek z kolanami.
Przeszklone pomieszczenie z instalacją znajduje się tuż obok baru w sąsiedniej kamienicy.
Poznany na miejscu piwowar twierdził, że słód i chmiel sprowadzają z Niemiec, Szwajcarii i Belgii.
W czasie mojej wizyty (początek lipca 2020) leżakowało piwo Keller.
Dzięki uprzejmości piwowara mogłem spróbować Kellera prosto z tanku i obejrzeć wszystkie zakamarki browaru.
W stałej ofercie jest 6 rodzajów piw:
- Helles "Zampano" 11,8° 4,9%
- Amarillo American IPA "AAIPA" 14° 6%
- Blanche 12° 5%
- Bitter 10,8° 4%
- Stout 10,5° 4,3%
- Belgian Strong Ale 17° 7%
W lipcu na kranach dostępne były wszystkie, oprócz Blanche.
Piwowar tłumaczył, że każdego wieczoru Blanche przelewają z kegu do butelek i podają w ten sposób bo podobno jest lepsze.
Sensu nie zrozumiałem.
Wszystkie piwa podawane w firmowych szklankach o pojemności 0,3 w cenach od 4 do 5 €.
Do pierwszego zamówienia podają paczkę chipsów naturalnych.
Na miejscu nie ma kuchni, nie oferują więc żadnych dań, ani nawet przekąsek.
Można jednak przyjść z własnym prowiantem co jest jak najbardziej akceptowalne przez obsługę
Minibrowar czynny w środy, czwartki, piątki i soboty od 18:00 do 2:00.
Zdjęcia:
Obiekt istnieje od od 2018 roku i jest to pierwszy minibrowar w Rimini
Lokal wciśnięty jest między kamienicami w oszklonym wewnętrznym dziedzińcu.
Dla gości urządzono pub w stylu barokowym. Wewnątrz zgromadzono stylowe krzesła, ściany wytapetowano, na wysokości lamperii jest miękkie obicie, a złoty wiatrak i ciężkie kotary dopełniają formy.
Pomyślano też o elementach nawiązujących bezpośrednio do piwa i piwowarstwa. Jest żyrandol zrobiony z butelek i miedzianych rurek z kolanami.
Przeszklone pomieszczenie z instalacją znajduje się tuż obok baru w sąsiedniej kamienicy.
Poznany na miejscu piwowar twierdził, że słód i chmiel sprowadzają z Niemiec, Szwajcarii i Belgii.
W czasie mojej wizyty (początek lipca 2020) leżakowało piwo Keller.
Dzięki uprzejmości piwowara mogłem spróbować Kellera prosto z tanku i obejrzeć wszystkie zakamarki browaru.
W stałej ofercie jest 6 rodzajów piw:
- Helles "Zampano" 11,8° 4,9%
- Amarillo American IPA "AAIPA" 14° 6%
- Blanche 12° 5%
- Bitter 10,8° 4%
- Stout 10,5° 4,3%
- Belgian Strong Ale 17° 7%
W lipcu na kranach dostępne były wszystkie, oprócz Blanche.
Piwowar tłumaczył, że każdego wieczoru Blanche przelewają z kegu do butelek i podają w ten sposób bo podobno jest lepsze.
Sensu nie zrozumiałem.
Wszystkie piwa podawane w firmowych szklankach o pojemności 0,3 w cenach od 4 do 5 €.
Do pierwszego zamówienia podają paczkę chipsów naturalnych.
Na miejscu nie ma kuchni, nie oferują więc żadnych dań, ani nawet przekąsek.
Można jednak przyjść z własnym prowiantem co jest jak najbardziej akceptowalne przez obsługę
Minibrowar czynny w środy, czwartki, piątki i soboty od 18:00 do 2:00.
Zdjęcia:
Comment