Włochy, Bolonia, San Valentino 2/f, Brewdog Bologna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19289

Włochy, Bolonia, San Valentino 2/f, Brewdog Bologna

Lokal w stylu jaki znamy choćby z Warszawy. Tu podobnie kilka kranów własnych i parę gościnnych. Ceny od 3,5 do 7 EUR. Za różne pojemności, w tym 7 za pysznego imperial stouta w ilości 0,2 litra. Po dwóch małych piwach zostałem zagadnięty czemu nie jeszcze i od słowa do słowa zostałem poczęstowany próbką Rodenbacha i rzeczonego stouta. Byłem zaraz po otwarciu (18:00), więc nie było zbyt wiele gości. Po 19-stej już zaczęli się schodzić.
    Mimo początkowego chłodu jaki się czuło to miło zapamiętam wizytę.

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Włochy, Bolonia, via Clavature 12, Baladin Bologna
    e-prezes
    Lokalik w starej, odnowionej hali targowej. Kilka z punktów handlowych z tradycyjnymi przekąskami ma w ofercie również piwa Birra Baladin. Ich stosko jest widoczne, choć obsługa raczej wolno reaguje na klienta. Piwa mimo to smaczne, choć nie tanie. 5,5 ojro za male 0,3 litra. Dla lokalsów podają...
    2023-02-07, 18:58
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia, del Pratello 31, Zapap Pratello
    e-prezes
    Miejsce w zagłębiu knajpianym w płd-zach części starego miasta. Tuż obok jest możliwe, że nie warta wspomnienia knajpka, ale w oczekiwaniu na otwarcie Zapap miło można spędzić czas.
    Sam browar Zapap mieści się poza miastem, a firma ma trzy lokale w samej Bolonii z wyszynkiem (ten...
    2023-02-09, 21:24
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia (Crespelano), via Cassoletta, 86, Statale Nove
    e-prezes
    Są to przemysłowe przedmieścia i chyba... dość dalekie Bolonii. Po drodze mijamy miasteczko/wioskę Anzola di Emilia, by tam dotrzeć. Jedzie tam autobus nr 87 z centrum raz na godzinę (koszt 2 ojro w jedną stronę). Co pół dociera tylko do tej wioski. Skąd jest ok 40 min. z buta wzdłuż...
    2023-02-09, 14:28
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia, Via Broccaindosso 5c, Birra Cerqua
    e-prezes
    Jest to bardziej punkt wyszynkowy samego browaru niż sam browar, choć głowy nie daję. Sprzętu nie widać. Mała salka z ogrodowymi stolikami i ogródek na zewnątrz przy wąskiej, ale mało ruchliwej ulicy. Salka dekorowana pracami zaprzyjaźnionej artystki Laury Venezia. 4 krany na nalewaku plus...
    2023-02-08, 18:35
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia, Via San Rocco 1, Il Punto
    e-prezes
    Jak coś ma w nazwie samochód, którym jeżdżę to musiałem odwiedzić. Zmuszać się też specjalnie nie musiałem, bo w drodze do nikąd sam się znalazł.
    Jeśli dobrze pamiętam 6 kranów. Same włoskie piwa, ale dwa które próbowałem to były z Birificio Dada.
    Przyszedłem zaraz...
    2023-02-06, 21:22
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...
X