Włochy, Bolonia, Via Broccaindosso 5c, Birra Cerqua

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19289

Włochy, Bolonia, Via Broccaindosso 5c, Birra Cerqua

Jest to bardziej punkt wyszynkowy samego browaru niż sam browar, choć głowy nie daję. Sprzętu nie widać. Mała salka z ogrodowymi stolikami i ogródek na zewnątrz przy wąskiej, ale mało ruchliwej ulicy. Salka dekorowana pracami zaprzyjaźnionej artystki Laury Venezia. 4 krany na nalewaku plus trzy na schladzarce. Kiedy byłem były trzy gościnne i dwa swoje piwa. Do tego lodówka. Niby można coś zjeść, ale nie próbowałem. Inni jedli. Ceny 4 ojro za małe i 5-6 za duże. Leją w noname glass, bez zaznaczonej pojemności.
    Czynne jak zdecydowana większość taproomów od 18. I to jest bezpieczny czas by wyjść na miasto. Tu akurat punktualnie otworzyli, ale może dlatego, że kobieta za barem.

Update:
    Jest to bardziej punkt wyszynkowy samego browaru niż sam browar, choć głowy nie daję. Sprzętu nie widać.
    Sprzęt z pierwotnego miejsca gdzieś pomiędzy 2019 a 2020 został przeniesiony i stąd go nie widać.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2023-02-13, 10:00.

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Włochy, Bolonia, del Pratello 31, Zapap Pratello
    e-prezes
    Miejsce w zagłębiu knajpianym w płd-zach części starego miasta. Tuż obok jest możliwe, że nie warta wspomnienia knajpka, ale w oczekiwaniu na otwarcie Zapap miło można spędzić czas.
    Sam browar Zapap mieści się poza miastem, a firma ma trzy lokale w samej Bolonii z wyszynkiem (ten...
    2023-02-09, 21:24
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia, Luigi Serra 11/c, Fermento
    e-prezes
    Nie miałem go na liście do zaliczenia, ale w trakcie rozmowy w pubie Brewdog dostałem profesjonalną mapkę z zaznaczonymi i krótko spisanymi kraftowymi miejscówkami piwnymi w Bolonii. O dziwo nie było na niej browarów, ale wypatrzyłem lokalik niedaleko mojego hostelu czynny w normalnych godzinach,...
    2023-02-07, 18:47
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia, San Valentino 2/f, Brewdog Bologna
    e-prezes
    Lokal w stylu jaki znamy choćby z Warszawy. Tu podobnie kilka kranów własnych i parę gościnnych. Ceny od 3,5 do 7 EUR. Za różne pojemności, w tym 7 za pysznego imperial stouta w ilości 0,2 litra. Po dwóch małych piwach zostałem zagadnięty czemu nie jeszcze i od słowa do słowa zostałem...
    2023-02-07, 18:35
  • e-prezes
    Włochy, Bolonia, Via San Rocco 1, Il Punto
    e-prezes
    Jak coś ma w nazwie samochód, którym jeżdżę to musiałem odwiedzić. Zmuszać się też specjalnie nie musiałem, bo w drodze do nikąd sam się znalazł.
    Jeśli dobrze pamiętam 6 kranów. Same włoskie piwa, ale dwa które próbowałem to były z Birificio Dada.
    Przyszedłem zaraz...
    2023-02-06, 21:22
  • pebejot
    Włochy, Rimini, Piazza Tre Martiri 19, Elettro Manifattura Birra 1843
    pebejot
    Jedyny działający browar restauracyjny w popularnym wypoczynkowym mieście Rimini nad Adriatykiem znajduje się w samym centrum, niecały kilometr od dworca.
    Obiekt istnieje od od 2018 roku i jest to pierwszy minibrowar w Rimini

Lokal wciśnięty jest między kamienicami w oszklonym...
    2020-11-19, 12:49
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...
X