Wybieram się do miasta Nyíregyháza. Słyszałem, że jest tam minibrowar, czy ktoś może mi o nim napisać? Ewentualnie czy polecacie jakieś regionalne produkty z tego regionu? Z góry dzięki
W Nyíregyháza jest tylko już jeden minibrowar. Produkuje tylko jasne piwo. Niezbyt dobre, taki przeciętniak ja na węgierskie warunki. W pobliżu są jeszcze browarki w Gyulaháza, Debreczynie oraz Nyíradony. A także Miszkolc i okolice.
Zajrzyj w wątek http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=89008
tam opisałem te browarki
Browar przemysłowy znajdujący się w centrum miasta Pecz, niecałe 2 km pieszo od dworca kolejowego.
Przy browarze działa sklep firmowy, czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 11:00 do 18:00, oraz w soboty od 9:00 do 13:00.
Sklep bogato wyposażony w asortyment butelek i puszek....
Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...
Nowy browar restauracyjny, taki nowoczesny, jakich mało na Węgrzech.
Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.
Nowy browar domowy z wyszynkiem, otwarty w 2021 w mieście Tiszafüred.
Do Tiszafüred można dojechać pociągiem osobowym z Debrecen lub bezpośrednim pośpiesznym z Budapesztu.
Dom, w którym znajduje się browar i knajpa znajduje się na bocznej uliczce domków jednorodzinnych...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment