Praga ogródki piwne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomolek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 1752

Praga ogródki piwne

Najbliższy wyjazd do Pragi wypadł nam w środku pięknego (mam nadzieję) czeskiego lata i chcielibyśmy wykorzystać ewentualną piękną pogodę. Niestety jedyna piwna przewaga naszego kraju nad Czechami to chyba właśnie bardzo duża dostępność miejsc, w których w lecie można napić się piwa na świeżym powietrzu. W Czechach (przynajmniej w Pradze) nie jest to takie oczywiste...

Z miejsc gdzie można napić się dobrego piwa i posiedzieć na dworze kojarzę: Zlý časy, Kulový Blesk i pivovar Strahov. No jeszcze U Vodoucha tak szeroko okna otwierają, że się prawie robi ogródek

Coś przegapiłem?
    www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb
  • olie
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2011.06
    • 777

U Prince Miroslava, Pivovar Hostivar, Klášterní šenk (Břevnov).

Comment

• Fala
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.07
      • 671

U vystřelenýho oka, U Fleků, U zeleného stromu
      Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
      Admin ma zawsze rację

PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

Comment

• jacekwerner
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 2850

Jihoměstský pivovar, Klášterní šenk.
        Ochotnicza Straż Piwna
        BAZA = 7446

Comment

• tomolek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedzi
          U Prince Miroslava, Pivovar Hostivar, Klášterní šenk (Břevnov).
          Rzeczywiście, szkoda, że tak daleko od centrum
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fala Wyświetlenie odpowiedzi
          U vystřelenýho oka, U Fleků, U zeleného stromu
          A jakiego dobrego piwa można tam się napić?
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedzi
          Jihoměstský pivovar
          Też trochę daleko...

Dzięki za Wasze sugestie.
          www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Aleksandros
            Porucznik Browarny Tester
            • 2011.05
            • 352

U Fleků jest tylko jedno piwo, warzony na miejscu ciemniak. Jest smaczne, więc na parę kufelków można się wybrać. Ogródek piwny jest na dziedzińcu. Jest zacieniony, co może być wadą dla chcących posiedzieć na słońcu. Dodatkowa wada: z powodu dużego ruchu kelnerzy wskazują miejsca, gdzie ma się siedzieć. Jeżeli cię nie zniechęciłem, to poczytaj odpowiedni temat.

Comment

• darekd
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🍺🍺🍺
              • 2003.02
              • 12561

Pivní šenk U Kacíře [na stałe mają Kout na Szumawie, Żatec oraz piwa z grupy Lobkowicz oraz rotacyjnie piwa z minibrowarów]

ma mały ogródek. Ciekawostka, że nie od strony ulicy tylko w od spokojnej strony podwórka,
              dzięki czemu można zobaczyć jak bardzo się takie praskie podwórka różnią od np. warszawskich i odpocząć od zgiełku.

Fotka w galerii:

Comment

• tomolek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aleksandros Wyświetlenie odpowiedzi
                U Fleků jest tylko jedno piwo, warzony na miejscu ciemniak. Jest smaczne, więc na parę kufelków można się wybrać. Ogródek piwny jest na dziedzińcu. Jest zacieniony, co może być wadą dla chcących posiedzieć na słońcu. Dodatkowa wada: z powodu dużego ruchu kelnerzy wskazują miejsca, gdzie ma się siedzieć. Jeżeli cię nie zniechęciłem, to poczytaj odpowiedni temat.
                Obiecałem sobie kiedyś, że U Fleka moja noga nie niepostanie od lat jestem wierny temu postanowieniu. A w Pradze jestem co roku...
                Jakoś tak się uparłem :]

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                Pivní šenk U Kacíře [na stałe mają Kout na Szumawie, Żatec oraz piwa z grupy Lobkowicz oraz rotacyjnie piwa z minibrowarów]

ma mały ogródek. Ciekawostka, że nie od strony ulicy tylko w od spokojnej strony podwórka,
                dzięki czemu można zobaczyć jak bardzo się takie praskie podwórka różnią od np. warszawskich i odpocząć od zgiełku.

Fotka w galerii:

http://www.pivnisenk.cz/index.php?is=15#
                O proszę w życiu bym nie pomyślał, że tam jest ogródek...
                Dzięki!
                www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

Przetwarzanie...
                X