Piwo na co dzień w Nowym Jorku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rivendel Wyświetlenie odpowiedzi
    Brooklyn Brewery lub Blue Point Brewery to znajdziesz w każdym monopolowym, też na stacjach benzynowych.
    Nie będę zakładać osobnego tematu...
    Blue Point okazał się na tyle groźną konkurencją, że został właśnie wykupiony przez... Anheuser-Busch

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Latarnik
      Premium Lamplighter
      🥛🥛🥛🥛
      • 2004.06
      • 5035

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
      Blue Point okazał się na tyle groźną konkurencją, że został właśnie wykupiony przez... Anheuser-Busch
      Jesli A-B postapi z tym browarem tak jak z Goose Island w Chicago, to nie mam nic przeciwko.
      5470 kapsli z wypitych piw
      874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
      "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
      https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
      Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
      https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• chechaouen
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2011.01
        • 1180

Blue Pointa piłem tylko White IPA w wersji lanej i było dobre, moje dziewicze zetknięcie z mieszanką AIPA i witbiera.
        A co do samego wątku, to nastraszyliście mnie a nie było wcale tak źle w tym NY z piwem. Na stacjach benz. i w mniejszych sklepach rzeczywiście albo wcale albo tylko koncerniaki, ale to w sumie jak u nas. Za to w niemal każdym większym supermarkecie na Manhattanie czy w Queens (ja tam głównie się kręciłem) poza koncernową sieczką zawsze jakieś niezłe AIPA się trafiło. A we wspomnianych wyżej Liquor Storach piwa ani razu nie znalazłem. Zawsze odbijałem się, słysząc, że mają licencję na wódę i wino, a na piwo jest inna licencja i żebym się oddalił do jakiegoś zaopatrzonego w piwo supermarketu, co tez czyniłem. Ogólnie wyjazd udany również po względem piwnym
        Ostatnia zmiana dokonana przez chechaouen; 2014-02-06, 19:22.

Comment

• rivendel
          Porucznik Browarny Tester
          • 2010.06
          • 262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
          Jesli A-B postapi z tym browarem tak jak z Goose Island w Chicago, to nie mam nic przeciwko.
          Goose Island mają świetne IPA. Smakuje mi.
          Jest wiele sposobów zabijania czasu, ale nikt nie potrafi go wskrzesić

Comment

Przetwarzanie...
          X