szlakiem polskich browarów południowych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lapidot
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.07
    • 1

szlakiem polskich browarów południowych

Witam jako ze sezon urlopowy wybieram się w moje rodzinne strony - mianowicie uderzam na Przemyśl Choć to piękne i ciekawe tereny i na pewno nuda nam nie grozi to jadę z Narzeczonym który uwielbia piwo Wyszukuje co rusz jakieś nowe smaki . I dlatego chce zrobić mu niespodziankę stąd pomysł na szlak polskich browarów południowych Wiem ze w Przemyślu jest dość duży wybór piw regionalnych jednak chodzi mi o podróż do celu. I tu pojawia sie moje pytanie co jest godne uwagi na trasie Świdnica -Przemyśl ?
    z Browarów chcemy na pewno odwiedzić Kraków Żywiec Leżajsk Okocim -Brzesko a co więcej po drodze? doradźcie
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Pod Krosnem jest Z&Z Wojkówka, ale nie wiem, czy to jest po drodze.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

Wszystko zależy jak daleko od prostej linii łączącej te miasta chcecie się oddalać?
      Ja bym polecał Szczyrzyc, ale to nie po drodze.

Comment

• Rzeszowiak
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2009.04
        • 1597

Jak będzie chciał odwiedzać tylko te po drodze to pozostanie Okocim i Trzciana(tutaj to wystarczy popatrzeć z okna samochodu). To już lepiej zjechać w stronę Szczyrzyca, Grybowa i Wojkówki.

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Proponuję następującą trasę:
          Świdnica - Sławice k. Opola (Słociak) - Głubczyce - Racibórz (Zamkowy i Rynek) - Rybnik (Tragarz) - Cieszyn (Bracki i Mieszczański) - Ustroń (Wrzos) - Bielsko-Biała (Bielitezer) - Żywiec (wiadomo + Krajcar) - Szaflary (Zadyma) - Szczyrzyc (Marysia) - Kraków (CK i Zajezdnia) - Okocim - Grybów - Wojkówka (ZZ) - Rakszawa - Leżajsk - Przemyśl

A co!
          Last edited by Pendragon; 2013-07-08, 10:53.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
          X