Jutro wyruszam na wakacyjną wycieczkę wzdłuż wschodniej granicy Polski. Czym pod względem piwnym te rejony mogą mną zaskoczyć? Na forum nic ciekawego nie znalazłem... Może są dostępne jakieś ciekawostki od sąsiadów?
Ściana wschodnia
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
-
Znane uzdrowisko na wschodniej Moravě doczekało się w tym roku swojego browaru. Powstał on blisko luhačovického zámku (czyli pałacu) z 1738 roku, w przemysłowej przybudówce do budynków restauracji i pensjonatu "U koňa". Przyjeżdżając do Luhačovic pociągiem mijamy ten kompleks...
-
Channel: Czechy
-
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Nowa propozycja z naszego Lidla (puszka). Myślę, że butelkowa wersja jest nadal z browaru Mauritius Zwickau. Tu też ściana wschodnia (Frankfurt nad Odrą).
Wizualnie opakowanie poprawione. Na plus pełny opis. Ekstr. 11,4%. Alk. 4,9%
Chmiel: Herkules, 24 IBU. Duży plus, ale...-
Channel: Niemcy
-
-
Mieszkańcy wielkich osiedli mieszkaniowych w północno-wschodniej części Charkowa nie mogą narzekać na brak piwnych atrakcji. Przy magistralnej ulicy Geroiv Praci mają browar restauracyjny AltBier, https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=134991 a zaledwie 3 przystanki tramwajowe na wschód, na...
-
Channel: Ukraina
2020-03-20, 04:22 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment