Witam!
W mojej okolicy jest dość duża bawarska knajpa - mają tam bardzo dobre piwka (w stałej ofercie laureaci European Beer Star z 2012 i 2013r) -ale jednak tylko klasyki (pils, marzen, weizen) - a ile można pić te same piwa . Właściciel jeździ po towar (w tym po piwa) bezpośrednio do Bawarii. Po tym długim wstępie przechodzę do pytania: czy ktoś ma wiedzę co do dostępności (nie jakiejś mega skomplikowanej, wręcz łatwej) na terenie Bawarii górnofermentacyjnych piw nowofalowych (amerykańskie chmiele). Raz - może namówię właściciela na ściągniecie testowo kega. Dwa - mógłby mi po koleżeńsku ściągnąć jakieś buteleczki. Na polskie piwa górnofermentacyjne go nie namówię - dla niego w grę wchodzą wyłącznie produkty bawarskie.
W mojej okolicy jest dość duża bawarska knajpa - mają tam bardzo dobre piwka (w stałej ofercie laureaci European Beer Star z 2012 i 2013r) -ale jednak tylko klasyki (pils, marzen, weizen) - a ile można pić te same piwa . Właściciel jeździ po towar (w tym po piwa) bezpośrednio do Bawarii. Po tym długim wstępie przechodzę do pytania: czy ktoś ma wiedzę co do dostępności (nie jakiejś mega skomplikowanej, wręcz łatwej) na terenie Bawarii górnofermentacyjnych piw nowofalowych (amerykańskie chmiele). Raz - może namówię właściciela na ściągniecie testowo kega. Dwa - mógłby mi po koleżeńsku ściągnąć jakieś buteleczki. Na polskie piwa górnofermentacyjne go nie namówię - dla niego w grę wchodzą wyłącznie produkty bawarskie.
Comment