Płock - gdzie kupić piwo?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • AniolEntropii
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.12
    • 5

Płock - gdzie kupić piwo?

Witam wszystkich,
    Jakiś czas temu zamieniłem koncernówki na piwo i pojawił sie problem, nie mam pojęcia czy/gdzie w Płocku jest sklep z szerszym wyborem piw?
    Niestety własne poszukiwania nie przyniosły skutku. Aktualnie zaopatruje się w Piotrze i Pawle ale tam można dostac piwa z "podstawowej" oferty Namysłowa Ciechana czy Fortuny.
    Interesują mnie na przykład piwa z serii Podróże Kormorana (bardzo zasmakował mi Weizenbock), Pinty. O zagranicznych piwach nawet nie wspominam. Czy macie namiar na jakis sklep w którym można nabyć takie trunki ?
  • Pankracy
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2007.10
    • 2807

Sprawdziłeś już wszystkie podane na forum browar.biz adresy w Płocku?

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13961

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AniolEntropii
      Interesują mnie na przykład piwa z serii Podróże Kormorana
      Poszukaj w Carrefourze.

A tak poza tym wyszukiwarka i...
      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-12-22, 16:04.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• AniolEntropii
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2013.12
        • 5

Niestety wydaje mi się że tak.
        Większośc albo zlikwidowana (np. stoisko w Atrium) albo po piwach zostały puste półki (alkohole świata na grodzkiej, dosłownie jedno piwo - koźlak z ambera). Został mi co prawda do sprawdzania jeszcze jeden sklep na drugim końcu miasta (promil na podolszycach) jednak z relacji znajomego wynika że nic ciekawego tam dostac nie można.
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
        Praktycznie wszystko sprawdzone, oczywiście prócz tematów z przed 7-10 lat z nieistniejącymi sklepami. Zakładając ten temat miałem nadzieje że łatwiej bedzie komuś szybko odpowiedzieć niż zakladac nowy temat "Sklepy z piwem"
        Ostatnia zmiana dokonana przez AniolEntropii; 2013-12-22, 16:14. Powód: P

Comment

• yoda79
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2013.01
          • 861

Rewolucja aż tak dobrze chyba się nie ma, skoro w Olsztynie czy Plocku ciężko o Pintę czy innych kontraktowców/rzemieślników.

Comment

• olie
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2011.06
            • 777

Pinta była dostępna w sklepie monopolowym na Armii Krajowej 10, ale to dobre 1,5 roku temu. Chyba nie schodziła najlepiej i przestali zamawiać. Nawet nie wiem czy ten sklep jeszcze istnieje, ale na wszelki wypadek bym tam sprawdził. Żeby zdobyć Pintę trzeba teraz przejechać z Płocka 50 km - kierunek dowolny: Włocławek, Rumunki Skępskie, Kutno.

Comment

• olie
              • 2011.06
              • 777

Jeszcze jedno miejsce wytypowałem do sprawdzenia: Winoteka Płocka na Kolegialnej 39. Po zdjęciach widać, że miewają Kormorany i Manufakturę. Profil na fb. Jest dział z piwami regionalnymi.
              Ostatnia zmiana dokonana przez olie; 2013-12-22, 20:14.

Comment

• AniolEntropii
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2013.12
                • 5

Tego sklepu na AK już nie ma. Dzięki za namiar na winoteke, na pewno sprawdzę.

Comment

• olie
                  • 2011.06
                  • 777

Jestem zaskoczony, bo w tym roku mieli tam nawet AleBrowar (jako jedyni w Płocku) i Pintę. Jak sprawdzisz, to opisz wrażenia.

Comment

• AniolEntropii
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2013.12
                    • 5

Mirosław, Racibórz, Ciechan, Amber poza tym Świerze Mazur i pare Toporków z Bojanowa . AleBrowaru i Pinty nie ma. Mimo wszystko jestem nastawiony pozytywnie (jak na płockie standardy) i od czasu do czasu będe wpadał sprawdzić co sie pojawia na półkach.

Comment

• Talbot
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2013.09
                      • 6

Niemalże codziennie jestem we Włocławku i w okolicach Płocka, jeśli potrzebujesz to mogę Ci coś kupić w sklepie „Dobre piwa”. Ostatnio mieli spory wybór Pinty (Oto Mata IPA, Viva la Wita!, Żytorillo, a'la Grodziskie, Atak Chmielu, Dobry Wieczór, Dyniamit, Imperium Atakuje) i Olimpu (Hera, Afrodyta, Prometeusz, Hermes) + standardowy zasób piw.

Jak by co to PW.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Talbot; 2013-12-23, 16:51.

Comment

• Pinio74
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.10
                        • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AniolEntropii
                        Tego sklepu na AK już nie ma. Dzięki za namiar na winoteke, na pewno sprawdzę.
                        Sklep cały czas istnieje. Nie wiem, czy dobrze szukałeś. Wjazd w Armii Krajowej od strony Galerii Wisła i kawałek prosto - sklep jest obok pizzerii Gang Leona.
                        BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• AniolEntropii
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2013.12
                          • 5

@Pinio74
                          Koleżka mieszkający obok sklepu który sprzedał mi info o jego zamknięciu juz swoje usłyszał, napewno sprawdze.
                          @Talbot
                          Dzięki za propozycje, przy okazji swiatecznych podróży do rodzinki już namierzyłem sklepy w innych miastach (głównie Łódż).

Comment