Görlitz/Forst

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • badejza
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.03
    • 277

Görlitz/Forst

Zamierzam wybrać się na wycieczkę po piwo do Niemiec. Za cel obrałem sobie dwa miasta przy granicy: Forst i Görlitz.
    Jakie dobre gätranki możecie polecić? Szczególnie interesuje mnie Forst.
    Chamstwo w państwie, Panie.
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13963

Leniuszek.
    Wpisz sobie te dwa miasta (osobno) do wyszukiwarki a ta wypluje ci tematy wielokrotnie wałkowane.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-02-18, 14:23.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Niemcy, Görlitz, Marienplatz 2, Görlitzer Faß
      darekd
      Przyjemne delikatesy w centrum, gdzie można dostać oryginalne produkty nie tylko z Niemiec (kawy, czekolady, słodycze, miody, makarony, oliwy, octy, alkohole itp.).

Jest regał z piwami:

https://goerlitzer-fass.de/pages/uns...ukte/biere.php

Tam trochę Belgii,...
      2020-09-09, 22:27
    • AaLeX
      Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
      AaLeX
      Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
      2024-11-20, 10:41
    • Prusak
      Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
      Prusak
      E: 12%
      A: 4, 6%
      Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
      Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
      2024-09-20, 18:15
    • AaLeX
      Frankfurter Brauhaus, Eber Pils
      AaLeX
      Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
      2024-01-16, 07:58
    • darekd
      Niemcy, Görlitz, Klosterplatz 16, Mannis Tanke
      darekd
      Otóż od wielu lat funkcjonuje w Goerlitz niewielki, ale przyjemny sklep piwny.
      W ofercie sporo niemieckiej klasyki rzemieślniczej nie tylko z Saksonii, ale też m.in. z Bawarii (i Frankonii), ale też ze np. ze Schwarzwaldu.

Obsługa sympatyczna. Warto pogadać, bo okazało się,...
      2018-02-18, 20:49
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...