Najlepsze sklepy piwne w Warszawie?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Najlepsze sklepy piwne w Warszawie?

Które z warszawskich piwnych sklepów uważacie za najlepsze pod względem ilości dostępnych marek? Gdzie w pierwszej kolejności należy się udać na konkretne zakupy?
    Oczekuję odpowiedzi obiektywnych, a nie w stylu - do sklepu X, bo mam go za rogiem, albo - bo w nim pracuję
    Last edited by Pendragon; 2014-08-10, 12:46.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • franekf
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.06
    • 944

Moim skromnym zdaniem pod względem bogactwa asortymentu wygrywa Rodzinka.
    Ale żeby plusy nie przesłoniły nam minusów - jeśli planujesz konkretne zakupy, to nie wiem, czy to dobre miejsce. Wady tego sklepu są chyba powszechnie znane - bałagan, przeterminowane piwa, kompletnie niezorientowany sprzedawca (który po latach prowadzenia tego przybytku nie przejawia chyba nawet śladowej chęci do pogłębienia swojej wiedzy piwnej...). Ale jeśli lubisz poszukać ciekawostek, przede wszystkim zagranicznych, to fajne miejsce. Dużo rarytasów, których nie ma już nigdzie indziej, a tu czasami stoją jeszcze nierozpakowane w kartonach pod ladą Trzeba mieć tylko sporo cierpliwości, dobre oczy, no i ceny są jakie są, a w dodatku właściciel na pytanie, czy przy bardzo dużych zakupach (rzędu kilkuset złotych) daje jakiś rabat/gratis odpowiada bez chwili zawahania że nie, bo on wszystkich klientów traktuje równo...
    I jeszcze z minusów - praktycznie zerowy wybór piw belgijskich, po to nie ma tam w zasadzie co zaglądać.
    Starałem się być obiektywny, bo pracuję niedaleko, ale w sklepie z alkoholem i piwem, tak więc chyba wychodzi na zero.
    Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
    http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
    Piwny Janusz bez Teku

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Nie planuję zakupów. Chodzi o mapę - czyli o to, by inni mogli dobrze zaplanować.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
      X