Mam pytanie do forumowiczów, zwłaszcza z Warszawy, ale nie tylko: gdzie w Warszawie (i czy w ogóle) można kupić słoweńskie piwo? Chodzi przede wszystkim o coś z browaru LAŠKO, ale może być też coś innego. Będę wdzięczny za każdy namiar. Pozdrawiam
Ostatnia zmiana dokonana przez Pinio74; 2014-10-15, 16:35.
Lagera Laško Club widziałem już w kilku miejscach. Ostatnio w delikatesach U Bartosza i Woyciecha na Stryjeńskich na Natolinie
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
O ile nie zapomnę, sprawdzę w poniedziałek i uprzejmie doniosę .
Przy okazji, gdyby ktoś szukał, sklepik zmienił nazwę i nazywa się chyba jakoś "delikatesowo"...
Kolejna IPA od Heinekena. Tym razem ze słoweńskiego browaru Laško. Piwo ma 5,2% alkoholu przy 12% ekstraktu. Nachmielone wyłącznie po słoweńsku, czyli kilkoma odmianami Styriana. Niefiltrowane.
Barwa złocista. Dosyć klarowna jak na brak filtracji.
Biała piana, o niejednorodnej...
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
Comment