Według mojej wiedzy przez krótką chwilę z kraftów tylko Szałpiw lał w te zwrotne butelki.
Ostrava - ciekawe bary z lokalnymi/kraftowymi piwami
Collapse
X
-
Last edited by ART; 2015-06-25, 08:52.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Te używane przez polski kraft to nie są NRW. Są one nie tyle że cieńsze ale niższe od typowych NRW i automaty w Czechach ich nie przyjmą. Można łatwo porównać kupując Jantar czy Koźlak warzony dla polskich marketów przez browar Herrnbrau w Ingolstadt, czy choćby czeskiego Konrada w Lidlu - te są w typowych NRW i spokojnie można je w Czechach zwracać. Oczywiście bez problemu czeskie automaty przyjmują też u nas niezwrotne (nie wiedzieć czemu?) butelki po Bernardzie, Staropramenie, Pilsnerze Urqellu, Kozelu i Budweiserze. Z polskich browarów zwrotne w Czechach są także butelki jakie stosuje browar Sulimar Piotrków Trybunalski do rozlewania piwa Trybunał, ale w tym przypadku etykiety lepiej odmoczyć.
Comment
-
-
Tyle, że w Żabkach i Freshach butelki przyjmują tylko po zeskanowaniu kodu z kontry.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment