Wiem wiem, jest opcja szukaj, Ale jestem na wsi i jedna strona ładuje się średnio 10 min. Więc mam nadzieję, ze mi wybaczycie i pomożecie. Otóż mam sporo czasu oczekiwania na przesiadkę w Warszawie Zach. i wybrałbym się na jakieś dobre piwo, korzystając z uroków stolicy. Więc moje pytanie brzmi jakie jest najlepsze piwne miejsce w jak najbliższej okolicy dworca.
Warszawa Zach. multitap w pobliżu dworca PKP.
Collapse
X
-
W okolicach Zachodniego ciężko znaleść jakiekolwiek uroki a już zwłaszcza stołeczne.
Nie przychodzi mi nic do głowy co mógłbym doradzić osobie która powiedzmy nie chce się oddalać na więcej niż 200-300m od stacji, mimo że swego czasu okolice te odwiedzałem dosyć często. Jeśli aktualnie nie pojawiło się nic ciekawego (aktualni tubylcy pewnie niedługo przeczytają ten post i może coś doradzą) to niestety pozostaje tylko dworcowa tandeta w postaci budek w przejściu podziemnym lub powyżej niego z lanymi koncerniakami. W sumie to nawet nie daje pewności że wszystkie są lane a nie np tylko butelkowo/puszkowe
Będę w mocnym zdziwieniu jeśli ktoś znajdzie Ci jakąś okoliczną atrakcję w postaci dobrej knajpy z dobrym piwem, o jakiś craftowych multitapach już nawet nie wspominając.
Chyba jedynie pokonanie okropnej, miejskiej autostrady i ronda Zesłańców w kierunku centrów handlowych przy Alejach Jerozolimskich (odległość kilkuset metrów na pewno) może dawać Ci jakieś minimalne szanse na znalezienie czegoś z niekoncerniakami.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Warszawa Zachodnia to nie stolica. Syf jakich mało, jedno z najgorszych miejsc na ziemi Kilka barów z disco polo i lanym Królewskim, hamburgerami z kotletem z psa, kebab i podejrzane typy. Nie cierpię tego miejsca, heh, choć sama Warszawa jest w porządku.
W kierunku wskazanym przez poprzedników też nie marnowałbym czasu - dwa centra handlowe, Blue City i Reduta, zlokalizowane vis-a-vis siebie, nie mają wiele do zaoferowania poza sieciowymi jadłodajniami. Może gdzieś coś do picia by się znalazło, ale raczej przypadkiem, a na pewno nie jako miejsce do zwiedzenia. Od drugiej strony (w kierunku na Wolę) też nic nie ma. Nie zastanawiałbym się dwa razy, tylko skorzystał z jakdojade.pl i znalazł dogodne połączenie do Centrum - ale najlepiej koleją, bo raz dwa i bez korków. Na WKD nie licz, bo są remonty, najlepiej SKM lub KM. W Centrum znajdziesz coś z listy forumowej, choć te multitapy to (1) zatłoczone, (2) obskurne - vide Piw-Paw na Parkingowej, (3) za drogie, (4) przereklamowane Piwo może i dobre, ale atmosfera kiepska, zwłaszcza jak młodzież zwali się po pracy (od 18 do 22 tak mniej więcej) spędzać nadwyżki finansowe i drąc przy tym japy wniebogłosy. Nie wiem co mam Ci poradzić, musisz poczytać recenzje i sam wybrać. Generalnie w podanych godzinach w niemal każdym lokalu w centrum panuje nieopisany tłok - tak, tak, w środku tygodnia. Warszawa rządzi się swoimi prawami.
M.Last edited by beaviso; 2015-08-01, 23:48.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika meszek0009 Wyświetlenie odpowiedziWiem wiem, jest opcja szukaj, Ale jestem na wsi i jedna strona ładuje się średnio 10 min. Więc mam nadzieję, ze mi wybaczycie i pomożecie.
Wszystko zależy od tego o której godzinie będziesz w Warszawie i ile czasu na przesiadkę masz. No i czy musi być to multitap
Jeśli po 15 to po drugiej stronie dworca, przy Tunelowej 2b jest pub 2 Koła. Dwa lata temu VanPurRz zgłaszał, że leją tam Brackie. Nic innego nie jest znane. Pozostaje podjechanie na Ochotę - Karczma z Belfastem na Platynowej 11, a jeszcze dalej wyżej wspomniana Chmielarnia na twardej 42Last edited by Pendragon; 2015-08-02, 09:11.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beaviso Wyświetlenie odpowiedziGeneralnie w podanych godzinach w niemal każdym lokalu w centrum panuje nieopisany tłok - tak, tak, w środku tygodnia. Warszawa rządzi się swoimi prawami.
Wracając do wątku, moje przypuszczenia nt okolicy jak widzę zostały tylko potwierdzone przez będących w temacie i na bieżąco forumowiczów. Okolice dworca to tylko dziad-budy z koncerniakami a najbliższe puby na jako takim poziomie i z ciekawszym piwem to tylko podjazd "zbiorkomem", najlepiej w kierunku centrum.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJeśli po 15 to po drugiej stronie dworca, przy Tunelowej 2b jest pub 2 Koła. Dwa lata temu VanPurRz zgłaszał, że leją tam Brackie.
M.Last edited by beaviso; 2015-08-02, 10:14.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beaviso Wyświetlenie odpowiedziW garściach Easy Riderów widziałem ostatnio Tyskie, Lecha i Perłę. Przechodzę tamtędy w kierunku dworca. Ciekawe co oni za piwo piją, skoro motocykle stoją zaparkowane przed budą.
M.
Comment
-
Comment