Bułgaria, Złote piaski

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sermon
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.06
    • 1

Bułgaria, Złote piaski

Witam!
    Zbliża się urlop w Złotych Piaskach- czy ktoś może wie czy jest tam jakieś miejsce serwujące piwo inne niż lager. Jeśli nie to może jakaś podpowiedź jakie sklepowe piwo wyróżnia się na tle innych?
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19293

Bułgaria to kraj typowo winny i to nawet bardziej niż Węgry, gdzie kraft piwny jest obecny już od jakiegoś czasu a tu niekoniecznie. W Bułgarii wciąż raczkuje. Złote Piaski są blisko Warny, więc można tam podskoczyć. Tu masz wątek gdzie jest kilka wskazówek: Wschodnia Bułgaria

BTW, 17 czerwca 2017 w Sofii odbędzie się 4 Międzynarodowa Giełda Kolekcjonerów Birofiliów. https://www.facebook.com/events/1660...00003954664968

Comment

• kloss
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 2526

W Złotych Piaskach byłem tak dawno, że informacje byłyby z pewnością nieaktualne, ale na Ratebeer znalazłem browar rzemieślniczy Glarus,którego oferta wygląda zachęcająco, a browar znajduje się w Warnie, rzut beretem od Złotych Piasków,

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
        bastion
        Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
        Centrum...
        2025-02-02, 20:53
      • pebejot
        Bułgaria, Płowdiw, Iztoczen 69, Piwowarnica FRIK&S
        pebejot
        Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
        Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
        Z dworca kolejowego...
        2024-09-07, 15:07
      • pebejot
        Bułgaria, Pazardżik, Iwajłowsko 41, Rhombus Brewery & Restaurant
        pebejot
        Bardzo dziwne miejsce, do którego dotarłem w piekielnie gorący dzień sierpnia.
        Sporych rozmiarów browar z restauracją i hotelem w mieście Pazardżik, a właściwie już kilkaset metrów za rogatkami miasta przy drodze krajowej.
        Lokalizacja jest o tyle dziwaczna, że dookoła nie ma...
        2024-09-06, 16:13
      • bastion
        Bułgaria, Mezdra, Ul. Pazara, Hotelski Kompleks Ariel.
        bastion
        Mezdra kojarzy się z marką Ledenika produkowaną w miejscowym browarze. Jednak dane mi było zaglądnąć w miejsce, o którym nie mogłem znaleźć informacji na piwnych stronach w bezkresnym necie.
        Bardziej traktuje ten wpis jako wyzwanie dla piwnych turystów odwiedzających Bułgarię,...
        2024-09-04, 21:16
      • pebejot
        Bułgaria, Sofia, Georgi Benkovski 6, Tap Local (Piwowarna Kazan)
        pebejot
        Minibrowar, a raczej firmowy pub browaru Kazan schowany w jednej z bocznych uliczek w centrum Sofii.
        W mikro lokalu jest bar z miejscem na konsumpcję piwa dla kilku osób przy blacie, oraz na antresoli. Tam również tylko kilka miejsc przy blacie.
        Lokal ze swojską atmosferą, urządzony...
        2024-09-03, 09:03
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...