Piwo w Polańczyku

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    Głubczyce, Rycerskie jasne pełne
    AaLeX
    Piwo do nabycia w sieci Dino. Alkohol 5,6%, innych danych brak. Cena 2,80zł za puszkę. Kolor ciemne złoto, klarowny. Piana obfita, jak zawsze w Głubczycach. Zapach dziwny, metaliczno-słodowy. Smak, no cóż, bardzo specyficzny. Na początek mocny metal, w tle wyraźne nuty kwasowo-goryczkowe. Dziwne,...
    2024-01-04, 12:59
  • ART
    Ljubljana, Grudnovo nabrežje 15, Lajbah
    ART
    Jedno z obowiązkowych miejsc z kraftowym piwem w stolicy. Dwadzieścia coś kranów. Obecne ceny od 4 eur za schlenkerla Märzen do 8 za piwa z Katalonii za pół litra. Jezt coś do przekąszenia z różnych stron świata. Dobre ale nic lokalnego. Jest ogródek, ( którego parasole przy ostatnich...
    2023-09-17, 09:42
  • e-prezes
    Edit, M84!
    e-prezes
    Browar ma dwie firmowe miejscówki w Turynie i w Mediolanie (akurat nie trafiłem jak byłem) i jest dość sporym browarem kraftowym wyrosłym już z nowej fali. Ja utrafiłem w Cerqua w Boloniii na gościnnym kranie doppelbocka, więc od niego zacząłem, bo to styl dość staromodny i tym bardziej...
    2023-02-17, 18:06
  • e-prezes
    HB Traditional Brewery, Transylvania Doppelbock Amber Delight
    e-prezes
    Duży, komercyjny browar z Rumunii, wcześniej nazywający się Fabrica de bere Satu Mare, produkujący piwa dolnej fermentacji. Kupiony przez spożywczą firmę Sam Mills Group, która oferuje produkty m.in. na rumuńskim rynku. Od 2016 roku wznowiona produkcja w browarze po zamknięciu w 2014 roku....
    2023-01-22, 14:28
  • dadek
    Czechy, Praha-Kobylisy, Na pecích 1044, Pivovar Bad Flash
    dadek
    Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
    2022-09-29, 01:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...