Wg. strony Gulika w samym Taszkencie jest 6 czynnych browarów rzemieślniczych. RateBeer podaje, że część z nich jest zamknięta i tylko 3 działają. BeerMe wymienia jeszcze dłuższą listę. Ma ktoś wiedzę jak jest naprawdę? Jeśli trzy tylko działają w tym mieście to trzeba będzie zaplanować także inne miasta do odwiedzin, bo te da się obskoczyć w 2 dni.
Uzbekistan - jeszcze bez patrolu
Collapse
X
-
W Taszkiencie dodatkowo działa:
Pulsar Group Brewery (Browar), Mehnat Group(browar), Tassano (browar restauracyjny).
Jak coś jeszcze znajdę dam znać.
-
-
Comment
-
-
Z pewnością dla wielu będzie to niespodzianka. Uzbekistan znosi dla obywateli Polski wizy!
W takim razie, wiem co zrobię z wrześniowym urlopem.
Comment
-
-
Turkish Airlines dość dobre ma promocje na ten kierunek. Warto mieć to na uwadze względem zakupu biletu.
Comment
-
-
Od momentu gdy dowiedziałem się Uzbekistan znosi wizy dla Polaków, temat mojego wyjazdu do tego momentu mocno nabrał rumieńców. Okazuje się, że browarów jest tam sporo, szczególnie w Taszkiencie. Przy okazji planując wyjazd do tego kraju, warto wziąć pod uwagę wycieczkę do Tadżykistanu, który od jakiegoś czasu wyprowadził udogodnienie w postaci e-wizy (koszt 50$).
Co prawda nie jest to piwne eldorado ale napić się piwa w Duszanbe czy też w Chodżent, rozpala moje zmysły.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziAle skąd? Ja najtańszy znalazłem z Mińska, a dla mnie to rzut beretem.
(...)
Comment
-
-
Sam dojazd 50 zł, a jak w porze Igrzysk Europejskich w czerwcu to bez wizy, czyli za grosze wjazd. A ze Stambułu o 200-300 zł drożej, nie mówiąc o dolocie do Stambułu. Znam to połączenie, ale taniej mogą tylko lowcostery. To wkrótce zostanie ogłoszone, więc czekam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi(…) Znam to połączenie, ale taniej mogą tylko lowcostery. To wkrótce zostanie ogłoszone, więc czekam.
Comment
-
-
Była też mowa o nowych bazach jednego z lowcosterów, które mają być ogłoszone na przełomie zimy i wiosny. Jednym z pewnych jest Mińsk, a to oznacza, że chcą wejść na wschodnie rynki.
Comment
-
-
"negocjacje w sprawie takiej trasy są na razie na wstępnym etapie"
"Kilka tygodni temu prezes Wizz Aira w rozmowie z nami przyznał, że Wizz Air przygląda się temu regionowi z dużym zainteresowaniem, jednak bardziej interesują go takie kraje jak Armenia czy Azerbejdżan."
Jak dla mnie o tylko koncert życzeń. Niestety tego typu artykułów krąży w necie wiele.Last edited by abernacka; 2019-01-10, 16:36.
Comment
-
Comment