A tak z innej beczki (może być na PW) - jaką wycieczkę (jednodniową) polecasz z Pragi? Tak żeby napić się dobrego piwa a jednocześnie żeby była to wioska / małe miasteczko.
Czechy - jednodniowy wypad z Pragi, co polecacie?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziA tak z innej beczki (może być na PW) - jaką wycieczkę (jednodniową) polecasz z Pragi? Tak żeby napić się dobrego piwa a jednocześnie żeby była to wioska / małe miasteczko.
> Praha
> Lety u Dobřichovic (MMX)
> Řevnice (Pivovar Řevnice)
> Zadní Třebaň (Bobr)
> Srbsko (Srbecký lok)
> Beroun (Berounský medvěd)
Jeśli za dużo , to przecież nie trzeba objąć wszystkich punktów na raz.
Jakoś w zeszłym roku niemal zmusiłem dadka by wysiadł z vlaku w Řevnicach i potem bardzo mi dziękował za tę propozycję A niedaleko browaru jest tam jeszcze multitap z mikrusami na kranach, tak więc...
PS - wycieczkę można wzbogacić o hrad Karlštejn, ale to może lepiej poza sezonem turystycznym?Last edited by Pendragon; 2020-06-25, 21:46.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMoże nie powinienem wchodzić między dadka a zakąskę, ale od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie taki pomysł na wypad aka tip na vylet -
> Praha
> Zadní Třebaň (Bobr)
> Srbsko (Srbecký lok)
Jakoś w zeszłym roku niemal zmusiłem dadka by wysiadł z vlaku w Řevnicach i potem bardzo mi dziękował za tę propozycję A niedaleko browaru jest tam jeszcze multitap z mikrusami na kranach, tak więc...
PS - wycieczkę można wzbogacić o hrad Karlštejn, ale to może lepiej poza sezonem turystycznym?
Niby browary są po drodze, ale Bobr to lipa, MMX też słabo, a i o piwie z Berouna niewiele dobrego powiedzieć mogę. Najlepiej wypada Srbsko. Do Revnic jeszcze nie dotarłem.
Taka jest moja subiektywna opinia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMoże nie powinienem wchodzić między dadka a zakąskę, ale od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie taki pomysł na wypad aka tip na vylet -
> Praha
> Zadní Třebaň (Bobr)
> Srbsko (Srbecký lok)
PS - wycieczkę można wzbogacić o hrad Karlštejn, ale to może lepiej poza sezonem turystycznym?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJakoś w zeszłym roku niemal zmusiłem dadka by wysiadł z vlaku w Řevnicach i potem bardzo mi dziękował za tę propozycję
@Warzywo, rzeczywiście Řevnice polecam, Berounský medvěd jeśli nie byłeś również - to jeden z najstarszych minibrowarów w Czechach, z Twoim klimatem. Nie spodoba Ci się natomiast w MMX. Generalnie jak Ci zasugerował Pendragon, na linii Praha - Beroun masz bardzo duży piwny wybór, a pociągi kursują co chwila. Jeśli byś wysiadł po drodze na stacji Zadní Třebaň to możesz się przesiąść ma uroczą niedługą linię lokalną przy której masz jeszcze na wsiach browarki Všeradice i Hostomice.
Comment
-
Comment