Nie chcę mnożyć tematów, więc zapytowywuję zbiorczo o ciekawe knajpy w tych miejscowościach
Kudowa Zdrój & Nachod
Collapse
X
-
Co prawda nie byłem tam ale myślę, że w Nachodzie znajdziesz knajpy z Primatorem, rzut beretem masz Trutnov i Broumov. Daruj sobie Kudowę i tak nic innego niż wilekie molochy tam nie dostaniesz.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Ja jak byłem w Kudowie to piłem jeszcze piwo z Radkowa...
Zythum ma rację Primator tam rządzi,nawet nie trzeba uderzyć do miasteczka-wystarczy jak zwykle przejść granicę i zaliczyć budy prowadzone przez Wietnamczyków.Nie jestem pewien czy piwo o nazwie Lew nie było właśnie z Nachodu...
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Volný.cz je český internetový portál nabízející e-mail, aktuální zpravodajství, počasí a další zajímavé služby.
Volný.cz je český internetový portál nabízející e-mail, aktuální zpravodajství, počasí a další zajímavé služby.
myśle że te adresy mogą Ci trochę pomóc w poszukiwaniu ciekawostek przy granicy.
Comment
-
-
lew
Lev był warzony w Hradec Kralove - jakieś 45 km. od Nachodu, ale browar został zamknięty parę lat temu. W Hradcu obok rynku jest fajna mała knajpka - Cerny Kon, gdzie dają rewelacyjny glasz ("certuv gulas"). Przy wyjezdzie na Pardubice jest z kolei rewelacyjna restauracja "U Honzy" z ekstra zarciem z grilla.
W ogole polecam wyjazd do HK bo jest to piękne miasto, a i po drodze mozna co nieco zobaczyć (np. twierdzę w Josefovie)
Z ciekawych knajpek to na rynku w Nachodzie jest fajna piwiarnia - typowo czeska - gdzie leją świeżutkiego Primatora - nazywa się Tunel. Obok browaru w Nachodzie jest mały sklepik firmowy z piwem (ach ten tmavy primatorek) i gadzetami.
W okolicach zas Nachodu i HK jest ok. 20 zamkow i palacow, zktorych wiekszosc mozna zwiedzac za niewielka oplata.
Пиво не чай, стакана не хватит ;-)
Comment
-
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pogoniarz napisał(a)
nie trzeba uderzyć do miasteczka-wystarczy jak zwykle przejść granicę i zaliczyć budy prowadzone przez Wietnamczyków.
W samym Nachodzie wcale nie ma tak "knajpy na knajpie", choć oczywiście nadal jest ich dużo. Świeżutkiego Primatorka można się napić bez większych problemów (ale nie weizena ).
Niestety w Czechach również widać to co dzieje się u nas - w lepszych restauracjach w rynku jest tylko ichnia masówka, czyli PilsnerUrquell i Budvar.
Wspomniany przez Romana-n Tunel jest - istna wzorcowa czeska piwiarnia - czyli to co tygrysy lubią najbardziej
Na uwagę zasługuje jeszcze restaturacja, której nazwy nie pomnę (coś jakoś chyba na H.). Znajduje się po prawej stronie w głównej uliczce prowadzącej do rynku od strony stacji kolejowej i granicy. Znak rozpoznawczy - kaseton Velvet. Żarcie całkiem dobre, menu bogate, a do picia lane Velvet i Kelt Stout.
Z innej strony - na pewno nie wolno wchodzić do znajdującego się przy rynku Club-Bar (lub odwrotnie). Żarcie na poziomie dyskusyjnym w cenach prawie restauracyjnych.
Na jedno, ale nie więcej, Cerne Krusovice można wpać do całodobowego baru na podwalu (z rynku w lewo). Nie więcej, bo bar to młodzieżowy, z conajmniej trzema telewizorami i jednym dużym ekranem z MTV przeplatanym Vivą i innym badziewiem. Ale ciemne Krusovice z wajchy warte są grzechu.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
[B]
Na uwagę zasługuje jeszcze restaturacja, której nazwy nie pomnę (coś jakoś chyba na H.)B]
slavoy napisał(a)
Na jedno, ale nie więcej, Cerne Krusovice można wpać do całodobowego baru na podwalu (z rynku w lewo). Nie więcej, bo bar to młodzieżowy, z conajmniej trzema telewizorami i jednym dużym ekranem z MTV przeplatanym Vivą i innym badziewiem. Ale ciemne Krusovice z wajchy warte są grzechu.
Comment
-
-
Pivnice Vatikan
Byłem w Nachodzie w czwartek 16 października. Pivnice Vatikan znajduje sie na trasie od rynku do zamku. Bardzo przyjemny lokal i przyjazne ceny:
Primator 10-18 kc
Polevka gulaśowa-10 kc
Knedle z gulaśem-54 kc.
Typowa czeska gospoda dla miejscowych, turystow nie widziałem.
Szkoda, że leją tylko Primatora 10 i 12, ale i tak polecam.
Comment
-
-
Comment
-
-
Posty 12 i 13 przyłączono. Promil dzięki za czujność.Last edited by Maggyk; 2009-07-12, 10:56.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment