Jak w temacie. Pamiętam, że kiedyś, gdzieś na browarze czytałem o lokalu w Gdyni który leje Gościszewo. Było to opisywane w jakimś szerszym ujęciu - było więcej knajp. Przeszukałem Piwo-Gdzie ale nie odnalazłem tego. Błagam o odpowiedź bo chciałbym wypić Gościszewo z beki jadąc na zlot przez Gdynię.
Nie bijcie ale nie mogę znaleźć- Gdzie w Gdyni na Gościszewo
Collapse
X
-
Nie bijcie ale nie mogę znaleźć- Gdzie w Gdyni na Gościszewo
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
Jesli bedzisz w Sopocie zapraszam do Gdyni. 5 min. od dworca Gdynia Gł.Osob. jest kilka niezłych wyszynków -generalnie klientela stoczniowo-budowlana, ale w porządku. W Barze piwnym dostaniesz browarek Gościszewo (2 zł/0,5l), a obok w Atucie tradycyjny przeglad czołowki browarów + Browar Boss z kija. Byc moze tu leja z kija Ambera ?? nie pamiętam.
-
-
Dzięki wielkieTo inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Myślę, że w sobotę zjazdową, korzystając z wynajętego busa (raczej autokaru, sądząc po ilości zapisanych na zjazd) tez można trochę takich przybytków pozwiedzać. Tylko czy te przybytki nas pomieszczą, to jest pytanie...
Comment
-
-
sopista napisał(a)
Jesli bedzisz w Sopocie zapraszam do Gdyni. 5 min. od dworca Gdynia Gł.Osob. jest kilka niezłych wyszynków -generalnie klientela stoczniowo-budowlana, ale w porządku. W Barze piwnym dostaniesz browarek Gościszewo (2 zł/0,5l), a obok w Atucie tradycyjny przeglad czołowki browarów + Browar Boss z kija. Byc moze tu leja z kija Ambera ?? nie pamiętam.
Teraz pluje sobie w brodępozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
Myślę, że w sobotę zjazdową, korzystając z wynajętego busa (raczej autokaru, sądząc po ilości zapisanych na zjazd) tez można trochę takich przybytków pozwiedzać. Tylko czy te przybytki nas pomieszczą, to jest pytanie...To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
sopista napisał(a)
Moze ktos z Gdyni to potwierdzic?
Comment
-
-
To może przynajmniej jakiś adres tego z Bossembigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
iron napisał(a)
To może przynajmniej jakiś adres tego z BossemWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment