Być może w niedzielę wyjadę do Poznania i jestem ciekaw jakie miejsca warto tam zobaczyć (knajpy, browar, sklepy dobrze zaopatrzone w piwko itp)
Co warto zobaczyć w Poznaniu
Collapse
X
-
W Poznaniu warto zobaczyć cudowne socrealistyczne BWA po mistrzowsku wtopione w renesansowy rynek"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
-
-
Jeśli chodzi o sklepy , to zapraszam do mnie na koźlaka z ambera lub na fortune
Comment
-
-
Hmmm, co można polecić...
Jeśli chodzi o piwną turystykę to możesz zobaczyć jak wygląda omawiany już na forum Stary Browar, knajpki w centrym które znam:
- Unreal, ul. Klasztorna - lana niepasteryzowana Fortuna jasna i czarna
- Green Pub, ul. Pikeary - lane niepasteryzowane Noteckie.
Browar Lecha można też zwiedzać, ponoć właśnie w weekend - ul. Szwajcarska.
Ze sklepów - Bistro Koneser ul. Dąbrowskiego oraz Piotr i Paweł właśnie w Starym Browarze - spory wybór piwa importowanego.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
crizz napisał(a)
Tzn. gdzie?
jak chcesz na PW mogę napisać namiary.Pozdro
Comment
-
-
Nie wiem jak jest teraz ale w Poznaniu warto było zaglądać do Palmiarni. Ale wiem - to mało piwne miejsce.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Można też zobaczyć rynek który jest pod górkę i tandetne blaszane koziołki.
Comment
-
-
pjenknik napisał(a)
Można też zobaczyć rynek który jest pod górkę i tandetne blaszane koziołki.
a za tandetne blaszane, to pewnie dostaniesz na giełdzie od niektórych poznaniaków w przysłowiową ""Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
A i jeszcze możesz zobaczyć ludzi, co nie chodzą do knajpy, bo: "po co? w domu jest taniej".
Jak twierdzą moi koledzy którzy skończyli studia w Poznaniu, jak ktos siedzi w knajpce przy piwie to musi być student z innego miasta
Comment
-
-
-
Taki temat sobie odkopalem i w nim pozwolicie Poznaniacy, ze Was zapytam:
czy jest szansa "dopadniecia" gdzies, w szeroko rozumianej niedalekiej okolicy dworca glownego pkp(no powiedzmy do 30 min z buta) ciekawszego piwa? Wolalbym uniknac podrozowania po calym miescie, w ktorym bylem raz w zyciu, a jedoczescnie chcialbym wykorzystac to, ze bede w Poznaniu w piatek i zrobic male piwne zakupy.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
Comment