Czy ktoś wie może czy gdzies sie nie uchował w sklepie warszawski porter, jakś czas temu był w Hali Marymonckiej ale już nie ma
Warszawski porter
Collapse
X
-
Dzisiaj kupiłem (jeszcze kilka zostało) w osiedlowym Samie przy ul. Bogusławskiego (pawilon, na górze Biblioteka) - Chomiczówka.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Nie marudżcie że daleko tylko biegusiem zasuwajcie !! Za rok , dwa dacie się pociąć za to piwo. Ja mimo że w porterach nie gustuję , już dawno zamknąłem w piwnicy całą kratę tego piwa dla pokoleń.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Ja chyba nie pomogę - gdy zajdę do jakiegoś sklepu, w którym jeszcze jest, okazuje się, że zostały ostatnie sztuki. I padają one moim łupem.
Ale sugeruję odwiedzić delikatesy na rogu Wolskiej i Płockiej - jeszcze tam nie byłem po Portera... A kiedyś na pewno był.Last edited by Wujcio_Shaggy; 2004-10-21, 11:56.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
Comment