Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kefir87
Wyświetlenie odpowiedzi
Zgorzelec / Görlitz
Collapse
X
-
-
-
Wilczy kapitalizm odmienia Niemcy. Obecnie w soboty Getranki są otwarte do 18, a w dni powszednie do 20.
Warto wspomnieć jeszcze o getranku na skrzyżowaniu Brautwienenstrasse i Rauschwalder Strasse. Co prawda gorzej zaopatrzony niż dwa wspomniane tu, ale jest najbliżej dworca, co może mieć znaczenie dla niezmotoryzowanych.Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie
Comment
-
-
-
Był taki temat. Jeśli nie zmienili, to Fristo jest czynny do 16, więc raczej nie będziesz potrzebował niczego więcej. Położenie marketów na mojej mapie browarów we wschodnich Niemczech.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika celtyk87 Wyświetlenie odpowiedziPrzepraszam że pisze tutaj ale nie moglem znaleźć takiego tematu. Jakie są markety w Görlitz i w jakich godz. są czynne w soboty. Kolega jak był mówił ze znalazł aldi ale była niedziela i wszystko było pozamykane.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziDziała i ma się dobrze - byłem tam wczoraj.
Oba piwa bardzo dobre. Ceny 3,2€/0,5(kamionka); 2,3€/0,3(szkło)LP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karol1000 Wyświetlenie odpowiedzipozwolili obejrzeć instalacje? mnie pogonili
Tamtejsza pani piwowar zawsze jest chętna do oprowadzania po swoich włościach.
Comment
-
-
Fristo zakończyło działalność. Z poważnych getrenków został już tylko ten na Nieskyer Strasse.Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie
Comment
-
-
Odświeżam temat. W Goerlitz jest:
czynny w weekendy. Głównie niemiecka klasyka, ale z regionalnych browarów z Saksonii, Turyngii, trochę z Bawarii i innych landów, ale też coś z Austrii (bardziej koncernówki).
Jakby ktoś słyszał o nowych miejscach, to proszę dać znać
Comment
-
Comment