będę w czasie dlugiego łykendu w okolicach Prudnika i chciałbym wyskoczyć na/po piwko do południowych sąsiadów może ktoś mi coś poleci ,czy blisko granicy można płacić plz czy tylko koronami
na poludnie od prudnika
Collapse
X
-
przed Zlatymi Horami tuż za przejściem granicznym można było płacić złotówkami, ale nie wiem czy te dwa sklepy i knajpka jeszcze istnieją, bo wraz ze wzrostem cen piwa w Czechach i obniżeniem akcyzy na wódę w Polsce poznikało wiele budek po stronie czeskiej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteksbędę w czasie dlugiego łykendu w okolicach Prudnika i chciałbym wyskoczyć na/po piwko do południowych sąsiadów może ktoś mi coś poleci ,czy blisko granicy można płacić plz czy tylko koronami
W kantorze - Prudnik 100 kćs = 13.80 zł., zaś przelicznik tam na miejscu to 15 zł. ( n.p. Jesenik - knajpy ).
Zaś na granicy w miejscowości Trzebina ( kantor drogi ! ), zaś n.p. u Wietnamców w sklepiku przelicznik 14 zł.
Przy większych sumach to znaczna różnica - przykład pierwszy.
Comment
-
-
rok temu sklep przy granicy mial sie dobrze.
w samych Zlatych Horach trzeba pojsc do knajpy Henryego
Henry to zywa legenda, gosc zyje i ma sie dobrze. Jest poszukiwaczem zlota, wie wszystko o okolicy.
gosc sie bardzo wyroznia. Miejscowy dobry duch
Comment
-
-
a w którym miejscu ta knajpka dokładniej się znajduje i co tam serwują?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
tutaj jest zdjecie Henryego http://smazenkovi.wz.cz/P5010158.jpg
gosc ma wybite monety z wlasnym wizerunkiem (wydrukowane banknoty tez ma )
knajpka znajduje sie w poblizu muzeum, przy glownej drodze.
pamiec nie pozwala mi powiedziec co tam serwuja. Pewno Primatora i Holbe jesli chodzi o regionalne
Comment
-
Comment