Napiszcie proszę coś o Gdańsku. Tak się składa, że na początku sierpnia mam tam wyjazd służbowy, a miasta nie znam. Gdzie warto pójść i co wypić z tych okolic.
Gdańsk
Collapse
X
-
Gdańsk
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DTagi: brak
-
-
Ludze co z tym Gdańskiem. Pomocy!!!Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
na ulicy Jana Heweliusza jest (mam nadzieję że jeszcze) knajpka z ogródkiem, ale pewnie już bez Hevelius, bo pewnie nie jest opłacalne przywożenie go z Elbląga...
(idąc od dworca kolejowego przez podziemia mijamy EMPIK, wychodzimy na górę - skręcamy w lewo i idziemy ze 100 metrów prosto... albo jakoś tak)
zresztą to było ze trzy lata temu...
aha teraz chyba jest jeszcze jarmark Dominikański, fajna doroczna impreza, koncerty, starocie, piwo, no i ogólnie jest wesoło...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No własnie, obecnie jest jarmark. A tak ogólnie centrum życia towarzyskiego skupia się wokół ul. Długiej (wraz z sąsiednimi uliczkami), która doprowadzi Cię również do brzegu rzeki.
Jest jedna osoba, która mogłaby coś więcej napisać, ale widać jakoś omija ją ten temat...
Comment
-
-
Zostałem wywołany do tablicy....
OK
Gdańsk... dobrze trafiasz bo akurat zaczyna się tam jarmark Dominikański. W centrum, na Pl. Węglowym jest Gospoda Specjala z bogatym programem rozrywkowym ( namiot ). Co do lokali to polecam Sopot...np przystań rybacką z fantastyczną smażalnio-restauracjo-pijalnią ... zwlaszcza o zachodzie slońca. Jest także miły pubik, blisko Dworca, w kamienicy w której urodził się i mieszkał do k. II woj. świat. niejaki Kinsky ( i taką nazwę ów lokal nosi ). Bardzo modna ostatnimi czasy stała się Gdynia. Rzeczywiście powstało tam kilka fajnych knajpek: wzdłuż Świętojańskiej i na Skwerze Kościuszki. Jest także niezła knajpka na końcu ul. Waszyngtona - przy wejściu do stoczni remontowej, w dawnych magazynach portowych. Polecam również wyprawę do Pucka - przy porcie jest tawerna U Budziszów - bardzo dobry smażony pamuchel ( śledź ) + Specjal z kega.
Produkty regionalne:
Specjal i Amber.Simon
Comment
-
-
hevelius, ogródki itd.
-na rogu ul. Heweliusza i Korzennej nadal jest ogródek (taki sobie),
-na Korzennej (po wyjściu z dworca i EMPiKu obijamy 100m w PRAWO- w lewo trafimy do stoczni) jest Ratusz Staromiejski a przy nim ogródek i knajpka w podziemiach - jest ok,
-na ul. Długiej (ta z Neptunem) na wysokości Poczty odbijamy w lewo - tam jest "Celtic Pub"-ogródek + imprezki w nocy,
-jeżeli chodzi o Sopot to radzę zajrzeć do SFINKSa - normalnie wchodzi się na karty klubowe a w sezonie jest możliwość bez (w szanujących się rankingach SFINKS jest nr1-najbardziej kultowe miejsce w Polsce) radzę zawitać tam w piątek lub sobotę - najwięcej ludzi i jest "klimat".
Odnośnie piwa Hevelius jest wszędzie - ogródki (oczywiście firmowe) i sklepy.
Dostępność po przeniesieniu rozlewania do Elbląga bez zmian.
Comment
-
-
Dzięki wszystkim. Może sam też coś jeszcze znajdę. Do dyspozycji będę miał raczej tylko późne wieczory i noce - szefostwo nie okazuje litości, a służba nie drużba.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
No to jestem
To przykre ale miejsce w którym się znalazłem to była dziura. Choć muszę przyznać, że ładnie położone w ujściu Wisły. Gdańsk- Sobieszewo - może komuś coś to mówi. Ośrodek zowie się ORLE i leży około 150 m od morza, w leszie. Piwo było butelkowe - Lech, Żywiec, Hevelius. Ten ostatni w wersji lanej 6 zł za 0,5l.
Co do reszty Gdańska to zrobiłem mały wypad, ale o tym napiszę w dogodniejszym terminie.
AdamBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment