przy którym dworcu ? bo kolejowych jest kilka, a ja dopiero może się w Siedlcach zjawię
Na którym dworcu w Siedlach wysiąść i takie tam
Collapse
X
-
To dla mnie nowość że w Siedlcach jest kilka dworców kolejowych , Siedlce znam dosyć dobrze i zawsze mi się wydawało że jest jeden.
Kiedy wybierasz się do Siedlec i jak długo tam będziesz?Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
-
-
Odp: Siedlce
żąleną napisał(a)
Drugą knajpę odkryłem czekając na PKS, a że było niewiele czasu, kupiłem trzy butelki wody, kazałem pani za ladą butelki opróżnić i napełnić wiadomo czym. Dostałem do tego dwie szklanki BK.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
jak szukałam rozkładów pociągów, to wyszukiwarka PKP kazała mi sprecyzować... są chyba 4 dworce, 1 - Siedlce, 2 - Siedlce Zachodnie, 3 - Siedlce Baza i coś tam jeszcze było...
Darek99> turystyczno wycieczkowo na kilka godzin, jakoś trza się rozerwać dlatego też dobre adresy by się przydałyCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
To jakieś novum, też się zdziwiłem sprawdzając ostatnio rozkład.
Chodzi o główny, najgłówniejszy dworzec osobowy, ale jak on się nazywa, nie mam pojęcia. Od lat wysiadam i wsiadam tam na tym samym dworcu.
lzkamil, miło słyszeć bratnie słowa zrozumienia, bo moi towarzysze podróży patrzyli się na mnie cokolwiek dziwnie, a moja druga połowa wręcz mi zapowiedziała, że będzie przeciwdziałać mojemu alkoholizmowi.
A później i tak wszyscy piwo pili i sobie je chwalili.
Comment
-
-
cyborg_marcel napisał(a)
turystyczno wycieczkowo na kilka godzin, jakoś trza się rozerwać dlatego też dobre adresy by się przydały
Teraz to niestety trochę pustynia piwna. Jedyne ciekawostki to wspomniany przez Żą Kormoran, Perła, Łomża i Browar Północny. Kiedyś w mieście można było napić się wszystkich cudeńków z Dojlid i śp. Wista.
Comment
-
-
kurczaczek! tej nocy śniły mi się dworce w Siedlcach!!! a nigdy tam nie byłam... no i jeszcze Belfast
to zakładając, że stacja Siedlce Siedlce jest tą najgłówniejszą i że wszystkie namiary dotyczą tejże... chyba muszę butelki po mineralce szykować (mam doświadczenie po Mikołajkach w Manekinie...)Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Kiedyś w jednej knajpie w Siedlcach i Belfasta lali. Nie wiem jak jest teraz bo knajpa stoi sobie spokojnie ale kiedy tamtędy nie przechodzę to lokal jest zamknięty.Last edited by dkrasnodebski; 2005-01-07, 09:38.
Comment
-
-
cyborg_marcel napisał(a)
czyli nie był to sen proroczy spoko, dam radę, inwencji mi nie brak, a i zapytać pewnie będzie kogo...
Ja naprawdę znam się na SiedlcachLast edited by dkrasnodebski; 2005-01-07, 09:41.
Comment
-
-
may napisał(a)
Nie inaczej. Siedlce to małe prowincjonalne miasto.3/4 mieszkańców to studenci (w większości niedoszli pedagodzy ). Wieści się dobrze niosą .
I jeszcze w ramach ciekawostki. Siedlce to chyba jedyne miejsce w Polsce gdzie obowiązywała prohibicja. I to jeszcze nie tak dawno temuLast edited by dkrasnodebski; 2005-01-07, 10:02.
Comment
-
Comment