Podczas pobytu w Gdańsku oczywiście chcielibyśmy wyskoczyć nad Zatokę. Czy lepiej będzie z Wrzeszcza gdzie będziemy nocować (chodzi o to czy szybciej i bez przesiadek) pojechać SKM do Sopotu czy jednak dostać się na plażę w Gdańsku? Czy przy plaży w Gdańsku jest jakiś lokal z Piwem?
Plaża Gdańsk czy Sopot?
Collapse
X
-
Plaża Gdańsk czy Sopot?
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
Będąc pod koniec sierpnia w Trójmieście odwiedziłem kilka plaż i najkorzystniejsze wrażenie zrobiła na mnie plaża w Mechelinkach (za Gdynią w kierunku zach.). Było cicho, czysto i był lokal w którym był bardzo duży wybór piw (butelkowych) z lanych był Specjal EB i Amber. Natomiast plaża w Sopocie zrobiła na mnie najgorsze wrażenie. Było bardzo dużo gnijących wodorostów, a piwo nieporównanie droższe.
-
-
Mi nie bardzo chodzi o piękno w tym przypadku a o czas i wygodę dojazdu.
A plaża W Sopocie według mnie jest śliczna tylko trzeba tam być przed sezonem.To inaczej miało być, przyjaciele,
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumPodczas pobytu w Gdańsku oczywiście chcielibyśmy wyskoczyć nad Zatokę. Czy lepiej będzie z Wrzeszcza gdzie będziemy nocować (chodzi o to czy szybciej i bez przesiadek) pojechać SKM do Sopotu czy jednak dostać się na plażę w Gdańsku? Czy przy plaży w Gdańsku jest jakiś lokal z Piwem?
Z Wrzeszcza najwygodniej/najszybciej będzie Ci się dostać do Brzeźna. A i piwa się tam uda napić.
Gdzie będziesz konkretnie we Wrzeszczu?
Comment
-
-
ul. Żywiecka, ExplorisTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumul. Żywiecka, Exploris
Comment
-
-
przepraszam z wkręt- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Aby tam dojechać i zobaczyć gdańskie, kultowe "budy" musisz wsiąść w tramwaj nr 13, jadący w stronę Brzeźna właśnie (wychodząć z Żywieckiej – w prawo). Wysiadasz na ostatnim przystanku :Brzeźno”. Najbliższy przystanek od Żywieckiej, to ul. Mickiewicza (wychodząć z Żywieckiej w stronę Hallera – w lewo).
Fakt faktem, że plaża w Brzeźnie nie rzuca na kolana, ale wzdłuż Zatoki prowadzi spacerniak (uwaga na rowery), którym idąc w lewo jakieś 10 minut (w stronę Sopotu) dojdziesz do mola na Zaspie. A tam zaraz przy molo niejaki Wielki Błękit. Wybór piw praktycznie żaden (koncerniaki), ale gorąca kawa i herbata i wybór potraw z ryb.
Aby z Żywieckiej dojechać do centrum, a po drodze zaliczyć Pod Kasztanami , wsiadasz również w 13, tym razem jadącą w kierunku centrum. I wysiadasz na przystanku przy Akademii Medycznej (jadąc w stronę centrum po lewej stronie stoi pomnik czołgu – taki punkt charakterystyczny). Wysiadka i przejście tunelem na stronę czołgu i krótki spacer w stronę centrum. W parku po lewej stronie – Pod Kasztanami.
No i to by było na tyle.
Comment
-
-
A jak już się jedzie do Brzeźna to warto wysiąść na przystanku z którego po prawej stronie nieco z tyłu widać sklep samoobsługowy a przed sobą wyjścia na plażę. Z tego co pamiętam to w rzeczonym samie jest dość spory wybór rzadko spotykanych piw. Ja sam parę lat temu jeździłem tam po starego Piasta.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTZythum nie miałeś obiekcji aby zatrzymywać się na ulicy Żywieckiej? Co prawda żywiecczyzna to nie tylko browar Żywiec, ale zawsze...
przepraszam z wkręt
Po moje wizycie zmienią nazwę ulicy - zobaczysz
Wielkie dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. Super, za WasTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Jarku - Ty jak nikt wiesz co tata zamyślaTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Jestem tego samego zdania, co moi poprzednicy. Wybierz się z cała rodzinką do Brzeźna. Jest tam cicho i spokojnie. Czysta plaża, w pobliżu knajpka "Led" z Amberem. Wzdłuż plaży wiedzie ścieżka dla pieszych, która poprowadzi was po przez Zaspę (molo), Jelitkowo (ładny nadmorski park plus Parkowa z Jurandem) aż do Sopotu.
Ps. Do zobaczenia
Comment
-
-
Wybralismy się i do Brzeźna (niestety nie udało nam się dojść na piechotę aż do Jelitkowa) i do Jelitkowa. Plaża w Jelitkowie zrobiła na nas lepsze wrażenie i bardzo ładny park.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
Comment