Jeśli chodzi o sklepy gdzie można kupić piwo kraftowe w Szklarskiej, to znalazłem jeden na przeciwko Orlenu przy ul. 1 Maja. Nazywa się "świat alkoholi" i mają tam piwa z browaru Miedzianka.
Oprócz tego w markecie Netto znalazłem piwa z browaru Maryensztadt.
Niestety na razie nie znalazłem żadnego baru serwującego piwa kraftowe.
Browar w Szklarskiej Porębie zainstalowano w istniejącej "od zawsze" Oberży u Hochoła. To piękny, stary, dwupiętrowy dom znajdujący się pod stałym nadzorem konserwatora zabytków. Budulcem był tu kamień, cegły jak i drewno. Niegdyś funkcjonował tu także hotel, obecnie nie ma...
Pensjonat pełniący funkcję karczmy+noclegowni.
Krótka karta, ale smaczne domowe posiłki.
Specjalnością są kluski izerskie faszerowane wołowiną, poza tym wybór pierogów, naleśników, żeberka, kwaśnica. Ceny wysokie, ale jakość wynagradza.
Bardzo przyjemna obsługa,...
Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
SPOT ( w rozwinięciu burger/coffee/beer ) to lokal działający od 2,5 roku, lecz dopiero w tym sezonie wprowadził kraftową piwną ofertę (jedyne takie miejsce w Szklarskiej).
Na dwóch rotacyjnych kranach polskie rzemiosło ( podczas moich odwiedzin : Cogito - Dolina Bobru / PanIPAni - Trzech...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Comment