Szklarska Poręba, gdzie na piwo?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12763

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika aryst
    odswieżam wątek. Byl ktoś w tym roku w szklarskiej i/lub harachovie i może polecić jakis fajny bar?
    Na winklu:

A w Harrachovie masz dużo miejsc, na czele z minbrowarem http://sklarnaharrachov.cz/pivovar

Comment

• dropsik70
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2017.05
      • 1

Witam wszystkich.

Chciałem odświeżyć temat.

Jeśli chodzi o sklepy gdzie można kupić piwo kraftowe w Szklarskiej, to znalazłem jeden na przeciwko Orlenu przy ul. 1 Maja. Nazywa się "świat alkoholi" i mają tam piwa z browaru Miedzianka.
      Oprócz tego w markecie Netto znalazłem piwa z browaru Maryensztadt.

Niestety na razie nie znalazłem żadnego baru serwującego piwa kraftowe.

Comment

• maxikasek
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2006.04
        • 12

Jest birsztuba w Młynie Łukasza na ul. 1 Maja - w piwnicach. Leją tam Lwówek, Svijany i Landskron z Gorlitz.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Szklarska Poręba, 1 maja 11, Browar Mariental/Oberża U Hochoła
          dadek
          Browar w Szklarskiej Porębie zainstalowano w istniejącej "od zawsze" Oberży u Hochoła. To piękny, stary, dwupiętrowy dom znajdujący się pod stałym nadzorem konserwatora zabytków. Budulcem był tu kamień, cegły jak i drewno. Niegdyś funkcjonował tu także hotel, obecnie nie ma...
          2021-06-24, 18:43
        • kosher
          Szklarska Poręba (Dolna), Piastowska 32, Chata Izerska
          kosher
          Pensjonat pełniący funkcję karczmy+noclegowni.
          Krótka karta, ale smaczne domowe posiłki.
          Specjalnością są kluski izerskie faszerowane wołowiną, poza tym wybór pierogów, naleśników, żeberka, kwaśnica. Ceny wysokie, ale jakość wynagradza.
          Bardzo przyjemna obsługa,...
          2020-02-07, 11:04
        • dadek
          Poręba, Fabryczna 9, Browar Moon Lark
          dadek
          Szlajając się w końcu marca po Śląsku nie mogłem ominąć kolejnego nowego browaru. Choć działa od jesieni 2022 jest już dobrze znany piwoszom z całej Polski, tak jak i jego założyciel Paweł Masłowski, wiele lat pracujący dla Pinty w Browarze na Jurze w odległym o 8 km Zawierciu. Dzięki...
          2024-04-13, 01:37
        • jacekwerner
          Szklarska Poręba, 1 Maja 23 SPOT
          jacekwerner
          SPOT ( w rozwinięciu burger/coffee/beer ) to lokal działający od 2,5 roku, lecz dopiero w tym sezonie wprowadził kraftową piwną ofertę (jedyne takie miejsce w Szklarskiej).
          Na dwóch rotacyjnych kranach polskie rzemiosło ( podczas moich odwiedzin : Cogito - Dolina Bobru / PanIPAni - Trzech...
          2019-08-29, 12:49
        • ART
          2018.09.07-09 - XVII Wielki Zlot Browar.bizu [Poręba k. Myślenic] - fakty
          ART
          (jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)

Proszę wytężać wzrok ogłaszam co następuje!

oto już pełną parą szykuje się:

XVII Wielki Zlot Forumowiczów...
          2018-07-04, 18:47
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...