W najbliższy wtorek wybieram się do Warszawy. Niestety tym razem będzie to krótki , przelotny pobyt. Nie będę więc miał czasu na obchodzenie sklepów ( nawet tych wymienionych w Piwo Gdzie ). Mam więc prośbę o wytypowanie najlepiej zaopatrzonego sklepu ( oczywiście nie chodzi tu o piwa koncernowe - bardzo chętnie zaopatrzył bym się w komplet z Ciechanowa ). Lokalizacja raczej jest tu sprawą drugoplanową choć byłoby miło aby znajdował się gdzieś na trasie między Jankami a Międzylesiem .
Warszawa - The best of... shop
Collapse
X
-
Ja osobiście polecam sklep z ulicy Kobielskiej: http://www.browar.biz/forum/showthre...ght=wiatraczna. Leży zdecydowanie w bezpośredniej bliskości trasy z Międzylesia do Janek, trochę bliżej Międzylesia . Byłem tam w zeszłym tygodniu, były piwa z Ciechanowa i Jagiełły w bardzo szerokim wyborze oraz wiele innych pozakoncernowych ciekawostek.
-
-
Dla mnie najlepsze sklepy (w sensie ilości marek piw z małych browarów) to Kubuś/Michać - Bemowo i jednak Jola przy Pl. Konstytucji - oba jednak leżą daleko od tej trasy.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Tak........To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumDla mnie najlepsze sklepy (w sensie ilości marek piw z małych browarów) to Kubuś/Michać - Bemowo i jednak Jola przy Pl. Konstytucji - oba jednak leżą daleko od tej trasy.
Ale chyba najkrótszą drogą jest Most Siekierkowski, wtedy i moja propozycja Kobielskiej odpada .
Comment
-
-
Niestety plan nie wypalił i zdołałem odwiedzić tylko jeden sklep.
Jola na Koszykowej.
No , na prawdę , dla kogoś z innego regionu Polski ten sklep to istne eldorado.
Bardzo miła obsługa ( młoda Pani ) , życzliwa i wiedząca co ma w lodówce.
Spory wybór piw z małych browarów + trochę zagranicy.
Przywiozłem Okuniewa , Reginę , Ciechanów i okazyjnie ( bo po terminie ) Krajana
Ważna informacja dla chcących znaleźć ten sklep - dobrze że Zythum napisał we wcześniejszym poście że to plac Konstytucji bo to akurat od tej strony jest bliżej ( i idąc jadąc od niego po lewej stronie )
Sklep nosi nazwę Jola ale tak naprawdę ta nazwa jest ukryta .
Rzecz charakterystyczna to rysunek beczek na markizach i napis Wine of dreams.
( to dla tych co chcieliby wypatrzyć go z okien samochodu - ja miałem z tym problem )
Comment
-
Comment