Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
Słowackie piwa w Krakowie?
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtanKelty w Cieszynie? A tuś mi bratku.... Kelta słowackiego to ja w Cieszynie na oczy nie widziałem - poza butelkami które z uporem maniaka woziłem do domu ze studiów w Bratysławie, natomiast czeskiego nie uświadczysz już ani lanego (lokal na Saskiej Kępie jest od roku w ustawicznym remoncie) ani butelkowego ;(
2 dni temu się dowiedziałem że "Vecirka" przy rynku plajtnęła i nie wiadomo co z nią będzie...
Comment
-
-
Zdecydowanie - gdzie może być największy wybór słowackich piw niż na Słowacji
Z KRK to w sumie blisko... Tutaj wybór raczej marny - kiedyś widziałem w sklepie w Galerii Kazimierz czarnego Sarisa po ponad 5 PLN co mnie z jednej strony do łez rozbawiło a z drugiej strony zmroziło (cena w słowackim markecie wynosiła ówczesnie 15 koron wliczając kaucję, którą wliczyć należy bo butelki w PL traktowane były jako bzw). Piwa oczywiście nie nabyłem - miałem akurat przywiezioną przez Słowaków z roboty skrzynkę którą dostałem pod choinkę...
@ Schlangie: Ostrava leży w Czechach
Jeśli bardzo tęsknisz za Ostravarem to pewnie ucieszysz się jak w końcu zrobię prawo jazdy i zacznę regularnie jeździć do domuPiweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2pojedź ze mną to się napijesz na melinie ...
P.S. Piwo na melinie?Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Titus_Fox... Słowackie piwka też. Nic nie pobije kraty Martinskiego Zdroju wypitej przy ognisku do kiełbaski
Comment
-
-
Proszę pisać na temat.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesoj muszę się z tobą niezgodzić. ja tam wolę beczułkę Dark Ale przy kominku z wesołą kompaniją.
Comment
-
-
przykro mi bardzo, ale jeśli się nie zorientowałeś... jest zima! kominek bardziej stosowny od ogniska, a w 2001 roku to ja też pijałem słowackie piwa i uważałem, że nie ma lepszego. od tego czasu wiele wody w wiśle upłynęło i zmieniłem zdanie.
znowu mnie Maggyk wybanani tzn. wywali.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-11-04, 15:21.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesnie ma w Krakowie piw słowackich! koniec kropka.
Comment
-
-
Zmieniło się o tyle, że obecnie słowackie piwka to własność Heinekena, Sarisa lub Pilznenskiego Prazdroju, niewiele zostało niezależnych, praktycznie nie ma. Ale smak wciąz dobry. A że pora roku taka a nie inna...cóż. I tak nie mam pozwolenia na kominek w swoim M-3
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Titus_FoxZmieniło się o tyle, że obecnie słowackie piwka to własność Heinekena, Sarisa lub Pilznenskiego Prazdroju, niewiele zostało niezależnych, praktycznie nie ma. Ale smak wciąz dobry.
A że pora roku taka a nie inna...cóż. I tak nie mam pozwolenia na kominek w swoim M-3
Comment
-
-
Pivovar Šariš, a.s. należy od jakiegoś czasu do SAB'a. Tenże sam goliat łyknął w tym roku Topvara. (Prazdroj jest w Czechach)
Heniek położył swoje paskudne globalne łapska na Hurbanovie oraz 3 innych browarach, które wszystkie są juz ś.p.: Corgoń, Martiner (podobno niektóre pomieszczenia wciąż są wykorzystywane jako magazyn) & Gemer (wykorzystywane są nadal pomieszczenia administracyjne)
Wciąż działają Popper, Steiger, Stein i Urpin.
Jest też jeszcze reaktywowany browar w Ilavie ale on zdaje się znowu zaprzestał warzenia, wystawił ostatecznie oferty sprzedaży całego wyposażenia związanego z produkcją piwa i przerzucił się tylko i wyłacznie na produkcję napojów... :|
AFAIK działa też 9 minibrowarów oraz browarów restauracyjnych ale tutaj nie mam pewności co do stanu faktycznego na chwilę obecną.
tyle n/t SłowacjiPiweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
Comment
-
Comment