Heniek położył swoje paskudne globalne łapska na Hurbanovie oraz 3 innych browarach, które wszystkie są juz ś.p.: Corgoń, Martiner (podobno niektóre pomieszczenia wciąż są wykorzystywane jako magazyn) & Gemer.
tyle n/t Słowacji
Pierwszym efektem przejęcia Corgonia była zmiana ceny. Dawniej w puszkach 0.5 kosztował 9.90 SKK, obecnie jest to 14.90SKK.
Co rozumiesz przez "ś.p." ? Chyba nie zaprzestali produkcji...
Dawna Lady Chmiel kilka lat temu po zmianie właścicielskiej stała się Czeskimi Kuflami.
Na szczęście dobry duch wnętrza nie odleciał. Sąsiedzkie klimaty, dużo stałych bywalców z pobliskich osiedli.
Elastyczni właściciele, szybko przechodzą na Ty, warto usiąść przy barze...
Witam.
Mam przyjemność poinformować i zaprosić na XXVI Międzynarodową Giełdę Birofilistyczną w Krakowie
Data: 15. 02. 2020 r.
Adres: ul. Reymonta 15, Kraków
Czas: w godz. 7,00 - 12,00
Wejściówka 5 zł
Rezerwacja stolików 5 zł, (wrzuć info na PW)....
Sprzedam unikalną butelkę ze składu J. Ripper w Krakowie, który prowadził m.in. sprzedaż piwa Okocimskiego i Pilzneńskiego. Butelka jest w bardzo dobrym stanie, posiada jedynie liczne drobne ryski. Wykonana ze szkła w kolorze miodowym, zamykana była na korek, ma bardzo masywne denko, wysokość:...
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
Comment