Z końcem kwietnia będzie mi pisane spędzić kilka dni w Gorzowie wlkp. Będę dysponował pewnie chwilą wolnego czasu. I tu mam pytanie. Dokąd oprócz Witnicy można jeszcze wyskoczyć aby coś zobaczyć lub popróbować czegoś szczególnego?
Gorzów Wielkopolski
Collapse
X
-
Częśc dyskusji dotycząca w głównej mierze Frankfurtu nad Odrą została wydzielona do nowego tematu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Gorzów obecnie przeżywa rewolucje inwestycyjną, także drogową więc już na początku mówię o utrudnieniach. Całe centrum też szykuje się do przebudowy. W samym centrum masz Katedrę, perełkę naszego miasta. Nie wiem czy wszystko da się tam zwiedzić bo też jest w remoncie. W stronę ulicy Teatralnej (zapytasz się) masz też Kościół, jeden z najstarszych w Polsce.
Nad rzeką, po drugiej stronie (przejdziesz po kładce, tak będzie najszybciej bo mosty są w budowie) masz Spichlerz, który sam w sobie stanowi historię Gorzowa, nie mówiąc wystawach w jego wnętrzu./ Jakieś 20 min drogi od centrum przy ul. Słowiańskiej, to w stronę wylotu na Szczecin, masz Słowiankę, kompleks basenowo-rekreacyjny. Naprawdę polecam. Wracając do centrum proponuję zwiedź starą pocztę a następnie wrócić się do parku Siemieradzkiego by wejść na samą górę i popodziwiać panoramę Gorzowa. Jeżeli starczy Tobie czasu zapraszamy do którejś z knajpek na piwko
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika k_k_s Wyświetlenie odpowiedziJak jesteśmy przy Gorzowie, to czy moglibyście podać jakieś namiary na sklepy z dużym wyborem piw z Witnicy?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika k_k_s Wyświetlenie odpowiedziA to takie dziwne? Przecież to nie jest specjalnie daleko. Poza tym, spotykając się w Dobiegniewie z Asem Mocnym mogę chyba liczyć że w Gorzowie będzie większy wybórŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Odgrzewam temat, gdyż lektura forum nie daje ani odpowiedzi jednoznacznej, ani aktualnej. Info potrzebne na najbliższą sobotę: gdzie w Gorzowie dostaniemy laną Witnicę (lub cokolwiek innego lanego ciekawego, ale ze zrozumiałych względów nastawienie na Witnicę jest niejako naturalne)?
Comment
-
-
Nie przesadzaj - wczoraj VanPurz wrzucił informację na temat knajpy z Witnicą, trzeba tylko chcieć ją znaleźć, a jest to bardzo łatwe, bo jest to pierwsza wyświetlana knajpa w obrębie województwa lubuskiego przy sposobie wyświetlania liniowego.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
-
Wyszukiwarka nie boli: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=82753 (temat z dnia wczorajszego).
Comment
-
-
Byłam pierwszaŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
Comment
-
Comment