Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
Ostrawa, a najchętniej okolice - gdzie spać ?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelf21Poszukuję najtańszego noclegu w ostrawie, za pomoc dziekuje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elcoyotTroche się pogubiłem - czyli że co- odliczaja to co zostawiles na dole od noclegu czy jak?
być może gdzieś tak praktykują ( np nocleg ze śniadaniem i wejsciem do baru ) ale mi chodzi o coś takiego, że w sumie nie musisz spać tylko potrzebujesz jedzenia i picia, idziesz np tu: www.stodolni.cz , siadasz i płacisz za całą noc ( pijesz, jesz itp ) np 500 kcz, zaś nad ranem po wyjściu z knajpy okazuje sie , że za to samo jedzenie i picie np w sklepie zapłacisz tylko 385 kcz czyli właśnie ta różnica ( tu 115 koron ! ) daje mi ten " nocleg " bez snu ale pod dachem z pełnym brzuchem - spróbuj tak kiedyś.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2być może gdzieś tak praktykują ( np nocleg ze śniadaniem i wejsciem do baru ) ale mi chodzi o coś takiego, że w sumie nie musisz spać tylko potrzebujesz jedzenia i picia, idziesz np tu: www.stodolni.cz , siadasz i płacisz za całą noc ( pijesz, jesz itp ) np 500 kcz, zaś nad ranem po wyjściu z knajpy okazuje sie , że za to samo jedzenie i picie np w sklepie zapłacisz tylko 385 kcz czyli właśnie ta różnica ( tu 115 koron ! ) daje mi ten " nocleg " bez snu ale pod dachem z pełnym brzuchem - spróbuj tak kiedyś.
A jeszcze taniej kupić w sklepie i zjeść to siedząc całą noc na dworcu
Nocleg - rozumiem przez to przespanie się na łóżku jak czlowiek. Propowanie takich rozwiązań "knajpianych" jest chyba małym faux pais w stosunku do kolegi i jego towarzyszki.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikA jeszcze taniej kupić w sklepie i zjeść to siedząc całą noc na dworcu
Nocleg - rozumiem przez to przespanie się na łóżku jak czlowiek. Propowanie takich rozwiązań "knajpianych" jest chyba małym faux pais w stosunku do kolegi i jego towarzyszki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2nie uważam tak a co, na dworcu już spałeś z flaszką na smutno, że o tym wiesz bo ja nie wiedziałem ?
W tylu miejscach spałem, że dworzec to pikuśGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2być może gdzieś tak praktykują ( np nocleg ze śniadaniem i wejsciem do baru ) ale mi chodzi o coś takiego, że w sumie nie musisz spać tylko potrzebujesz jedzenia i picia, idziesz np tu: www.stodolni.cz , siadasz i płacisz za całą noc ( pijesz, jesz itp ) np 500 kcz, zaś nad ranem po wyjściu z knajpy okazuje sie , że za to samo jedzenie i picie np w sklepie zapłacisz tylko 385 kcz czyli właśnie ta różnica ( tu 115 koron ! ) daje mi ten " nocleg " bez snu ale pod dachem z pełnym brzuchem - spróbuj tak kiedyś.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elcoyotheh spoko na wypad z kumplami opcja dobra ale na weekend z dziewczyną raczej nie pozdro!
Ostravský informační servis - oficiální průvodce Ostravou. Přehled akcí, zajímavostí o Ostravě, přehled ubytování a další.
W Ostrawie - tanio: ( tel. kierunkowy na CR to 042 ! , dane na sezon 2005/2006 )
Akademiki, Studentska 1770, Ostrava-Poruba cena 300-800 kcz/os. tel.:596996155
Noclegownia, TJ Slovan Ostrava, Żakovska 26, Ostrava-Hulvaky cena około 150kcz/os. tel.: 596622592
Dom Hotelowy:
- Dum Teplotechny, Starobelska 60, Ostrava-Zabreh cena około 150kcz/ os. tel.: 595781430
- Dum Hlubina, Horni 54, Ostrava-Hrabuvka cena 400 kcz/ os. tel.: 596792111
Uwaga !
W CR oraz na Slowacji działają bdb miejskie i turystyczne biura informacji nawet w najmniejszych wsiach - nie zauważyłem tego w Polsce !
Zawsze można odnaleź stronkę i napisac lub przetelefonować, i mówić/ pisać po : polsku, czesku, slowacku, niemiecku, angielsku ...
o " ubytovani " , określając przy tem co się chce i za ile, oczywiście najlepsze są te sprawdzone !?
Odnośnie dworców to pamiętam ten ostrawski i popradcki z lat 80-tych ( trzeba było tam przesiedzieć bo ostatnie busy i pociągi uciekły a barów całodobowych jeszcze nie było ) gdzie w ludzkich warunkach można było spędzic całą noc za jedyną 1 koronę czechosłowacką wykupując bilet w poczekalni !
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elcoyotA czy ktoś wie coś o tym?
http://www.ubytovnapodmostem.cz/index.htm
może znam albo nie znam ... ale lepiej to przyjedź z Panią na Sylwka do Cieszyna i tedy wszystko poznamy !
Comment
-
-
Dziś poczyniłem rezerwacje w Pensjonacie Hevil w Hlucinie. Jak na standard jaki oferują jest chyba nie drogo (800 koron za apartament).
Comment
-
-
Coś Cię zmusiło czy po prostu się przełamałeś ?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Masz na myśli kierunek Czechy? Na szczęście nic nie zmusza. Po pierwsze trzeba wypróbować nowe auto a po drugie chcieliśmy pierwotnie nocować w Katowicach. Okazało się, że miasto Katowice ma słabą bazę hotelową (tam gdzie dzwoniłem jest już wszystko po rezerwowane) a po trzecie mam pragnienie na Kofole
Comment
-
-
Nie zamierzam nocować w Ostravie, ale podczas aktualizacji mapy lokali zauważyłem taką noclegownię, rzut beretem od browaru Ostravar. Może komuś się przydać.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment