Ostrawa, a najchętniej okolice - gdzie spać ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • elcoyot
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.01
    • 10

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
    to w knajpie lub przy knajpie ... jesz, pijesz piwo, bawisz się np za 500 koron i nocleg wychodzi cię około 100-150 koron czeskich - gdzie jest taniej ?
    Troche się pogubiłem - czyli że co- odliczaja to co zostawiles na dole od noclegu czy jak?

Comment

• ArtK31
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.04
      • 708

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelf21
      Poszukuję najtańszego noclegu w ostrawie, za pomoc dziekuje
      Swego czasu najtańszy noclego w Ostrawie był w niejakim SŁUŻEBNYM DOMU na ulicy Nedbalowej, zero wygód ale cena ok. 150 koron za noclego .

Comment

• ZIOMEK2
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.09
        • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika elcoyot
        Troche się pogubiłem - czyli że co- odliczaja to co zostawiles na dole od noclegu czy jak?

być może gdzieś tak praktykują ( np nocleg ze śniadaniem i wejsciem do baru ) ale mi chodzi o coś takiego, że w sumie nie musisz spać tylko potrzebujesz jedzenia i picia, idziesz np tu: www.stodolni.cz , siadasz i płacisz za całą noc ( pijesz, jesz itp ) np 500 kcz, zaś nad ranem po wyjściu z knajpy okazuje sie , że za to samo jedzenie i picie np w sklepie zapłacisz tylko 385 kcz czyli właśnie ta różnica ( tu 115 koron ! ) daje mi ten " nocleg " bez snu ale pod dachem z pełnym brzuchem - spróbuj tak kiedyś.

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2002.07
          • 14999

być może gdzieś tak praktykują ( np nocleg ze śniadaniem i wejsciem do baru ) ale mi chodzi o coś takiego, że w sumie nie musisz spać tylko potrzebujesz jedzenia i picia, idziesz np tu: www.stodolni.cz , siadasz i płacisz za całą noc ( pijesz, jesz itp ) np 500 kcz, zaś nad ranem po wyjściu z knajpy okazuje sie , że za to samo jedzenie i picie np w sklepie zapłacisz tylko 385 kcz czyli właśnie ta różnica ( tu 115 koron ! ) daje mi ten " nocleg " bez snu ale pod dachem z pełnym brzuchem - spróbuj tak kiedyś.

A jeszcze taniej kupić w sklepie i zjeść to siedząc całą noc na dworcu

Nocleg - rozumiem przez to przespanie się na łóżku jak czlowiek. Propowanie takich rozwiązań "knajpianych" jest chyba małym faux pais w stosunku do kolegi i jego towarzyszki.
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ZIOMEK2
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.09
            • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
            A jeszcze taniej kupić w sklepie i zjeść to siedząc całą noc na dworcu

Nocleg - rozumiem przez to przespanie się na łóżku jak czlowiek. Propowanie takich rozwiązań "knajpianych" jest chyba małym faux pais w stosunku do kolegi i jego towarzyszki.
            nie uważam tak a co, na dworcu już spałeś z flaszką na smutno, że o tym wiesz bo ja nie wiedziałem ?

Comment

• becik
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 14999

nie uważam tak a co, na dworcu już spałeś z flaszką na smutno, że o tym wiesz bo ja nie wiedziałem ?

W tylu miejscach spałem, że dworzec to pikuś
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• elcoyot
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2006.01
                • 10

heh spoko na wypad z kumplami opcja dobra ale na weekend z dziewczyną raczej nie pozdro!

Comment

• ZIOMEK2
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.09
                  • 2523

heh spoko na wypad z kumplami opcja dobra ale na weekend z dziewczyną raczej nie pozdro!
                  konkretne namiary podaje tylko osobom zaufanym a Ty profilu nie wypełniłeś, i trudno mi ciebie zadowolić ale do adresów tych powyżej podaje także swoje trzy grosze:

Ostravský informační servis - oficiální průvodce Ostravou. Přehled akcí, zajímavostí o Ostravě, přehled ubytování a další.

W Ostrawie - tanio: ( tel. kierunkowy na CR to 042 ! , dane na sezon 2005/2006 )
                  Akademiki, Studentska 1770, Ostrava-Poruba cena 300-800 kcz/os. tel.:596996155
                  Noclegownia, TJ Slovan Ostrava, Żakovska 26, Ostrava-Hulvaky cena około 150kcz/os. tel.: 596622592
                  Dom Hotelowy:
                  - Dum Teplotechny, Starobelska 60, Ostrava-Zabreh cena około 150kcz/ os. tel.: 595781430
                  - Dum Hlubina, Horni 54, Ostrava-Hrabuvka cena 400 kcz/ os. tel.: 596792111

Uwaga !
                  W CR oraz na Slowacji działają bdb miejskie i turystyczne biura informacji nawet w najmniejszych wsiach - nie zauważyłem tego w Polsce !
                  Zawsze można odnaleź stronkę i napisac lub przetelefonować, i mówić/ pisać po : polsku, czesku, slowacku, niemiecku, angielsku ...
                  o " ubytovani " , określając przy tem co się chce i za ile, oczywiście najlepsze są te sprawdzone !?

Odnośnie dworców to pamiętam ten ostrawski i popradcki z lat 80-tych ( trzeba było tam przesiedzieć bo ostatnie busy i pociągi uciekły a barów całodobowych jeszcze nie było ) gdzie w ludzkich warunkach można było spędzic całą noc za jedyną 1 koronę czechosłowacką wykupując bilet w poczekalni !

Comment

• elcoyot
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2006.01
                    • 10

dzięki wielkie ;] a co do profilu to niebawem odrobię zaległości

Comment

• elcoyot
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2006.01
                      • 10

A czy ktoś wie coś o tym?

Comment

• ZIOMEK2
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.09
                        • 2523

A czy ktoś wie coś o tym?
                        http://www.ubytovnapodmostem.cz/index.htm

może znam albo nie znam ... ale lepiej to przyjedź z Panią na Sylwka do Cieszyna i tedy wszystko poznamy !

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10863

Dziś poczyniłem rezerwacje w Pensjonacie Hevil w Hlucinie. Jak na standard jaki oferują jest chyba nie drogo (800 koron za apartament).
                          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• fidoangel
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 3491

Coś Cię zmusiło czy po prostu się przełamałeś ?
                            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• abernacka
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10863

Masz na myśli kierunek Czechy? Na szczęście nic nie zmusza. Po pierwsze trzeba wypróbować nowe auto a po drugie chcieliśmy pierwotnie nocować w Katowicach. Okazało się, że miasto Katowice ma słabą bazę hotelową (tam gdzie dzwoniłem jest już wszystko po rezerwowane) a po trzecie mam pragnienie na Kofole
                              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13959

Nie zamierzam nocować w Ostravie, ale podczas aktualizacji mapy lokali zauważyłem taką noclegownię, rzut beretem od browaru Ostravar. Może komuś się przydać.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X