Mam takie pytanko,czy moze zna ktos na Słowacji jakies browary które mozna zwiedzac???? Znajomi sie wybieraja i wymyslili ze chca zwiedzic i poznac sposób wytwarzania ulubionego trunku
Słowacja a zwiedzanie browarów
Collapse
X
-
Prawda jest taka, że prawie każdy browar nieważne gdzie czy to w Słowacji, Szwecji czy innym państwie można odwiedzić. Ważne jest, aby wcześniej do nich przetelefonować lub napisać emaila przynajmniej tydzień wcześniej.Last edited by abernacka; 2006-08-03, 20:02.
Comment
-
-
Tak wiec nic prostszego jedzcie do Kosztyc tam macie browar Golem (zacne piwa tam serwują) oraz do miejscowości Roznava (jest tam mini browar Pikolo oraz brewpub Kaltenecker).
Comment
-
-
Jadąc tam po drodze można zwiedzić browar Saris w mieście Wielki Szarzysz. A niedaleko Koszyc jest jeszcze do zwiedzania słodownia w miejscowości Michałowice.
Adresy:
-Slodovnia Michalovce, Mocarianska 14, Michalovce, tel. (0-946) 642 48 36
-Pivovar Saris, Pivovarska 9, Vel'ky Saris, tel (0-91) 777 21 11
Comment
-
-
Jak wymieniamy adresy to i ja także dodam coś od siebie:
Pivovar Kaltenecker ul.Edelényska 2 (tel. +421/905/520872 )
Pivovar Golem ul. Dominikánské nám. 15 (+421/55/7289101-2, email: cdr@stonline.sk )
Ps. Strona www do browaru Saris: http://www.saris.sk/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum...-Slodovnia Michalovce, Mocarianska 14, Michalovce, tel. (0-946) 642 48 36...zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zicja z taki pytankiem wie ktos może czy w Czechach albo na Słowacji jest takie coś jak Oktober
kiedy???gdzie??i czy ktoś był............
Moim zdaniem, " Oktoberfest " jest tylko jeden na świecie, nie do podrobienia ...
Trzymaj czucie na:
Zoznam pivarni, pubov, restauracii, pizzerii na Slovensku, kde dostanete dobre pivo a jedlo. Recenzie podnikov, otvaracie hodiny, fotografie, komentare.
Váš průvodce na cestě za dobrým pivem - seznam výrobně činných pivovarů České republiky a Slovenska, zprávy, články a reportže z pivovarů a pivního dění.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak Wyświetlenie odpowiedziJakoś nie mogłem tego znaleźć, a pytani "tubylcy" nie wiedzieli o co mi chodzi. Natomiast jeden chyba załapał, ale z tego co ja zrozumiałem to na miejscu tej słodowni stoi Kaufland, albo gdzieś koło niego kiedyś była.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pazdzioch Wyświetlenie odpowiedziz tego co wiem to wybieraja sie w zachodnia czesc Koszyc, najblizsza wieksza miejscowosc to Spisska N. Ves, stosunkowo blisko jest Levoca i Poprad. Bede wdzieczny za wszelkie informacje
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
Comment