Co byś polecał? Planuję sie z kobietką wybrać za półtora tygodnia. Najbardziej by nam pasowało zatrzymać się gdzieś na kompletnym uboczu lub nad morzem, bywaliście w takich miejscach?
Północna Litwa - pożyteczne adresy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziCo byś polecał? Planuję sie z kobietką wybrać za półtora tygodnia. Najbardziej by nam pasowało zatrzymać się gdzieś na kompletnym uboczu lub nad morzem, bywaliście w takich miejscach?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziCo byś polecał? Planuję sie z kobietką wybrać za półtora tygodnia. Najbardziej by nam pasowało zatrzymać się gdzieś na kompletnym uboczu lub nad morzem, bywaliście w takich miejscach?
P.s Przypominam o ograniczeniach prędkosci 80 km na niezabudowanym!!!!, a 90 na autostradzie!!!!!!!!!!. Mandaty oficjalne min. 500 litów ( 500 zł), od polaków biora 200 zł
Strzelają z suszarek na 1,5 km. A radiowozów kilka razy wiecej niz u nas.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedziPrzypominam o ograniczeniach prędkosci 80 km na niezabudowanym!!!!, a 90 na autostradzie!!!!!!!!!!.
Wg litewskiej informacji turystycznej:
Ograniczenia prędkości:
50 km/godz. w miastach i na terenach zabudowanch
90 km/godz. na drogach krajowych
130 km/godz. na autostradach (110 km/godz. - od 1 listopada do 1 maja)Last edited by arcy; 2008-08-01, 20:03.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziJesteś pewien?
Wg litewskiej informacji turystycznej:
Ograniczenia prędkości:
50 km/godz. w miastach i na terenach zabudowanch
90 km/godz. na drogach krajowych
130 km/godz. na autostradach (110 km/godz. - od 1 listopada do 1 maja)2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Czyli na oficjalnej stronie wprowadzają nas w błąd?
Jak byłem nie tak dawno w Mariampolu, to jakoś tego żółwiego tempa nie zauważyłem. Na niezabudowanym jechałem koło 100 i byli tacy, co mnie wyprzedzali. Tylko raz, jak miałem 130, zostałem ostrzeżony przez samochód jadący z naprzeciwka. Za jakieś 2-3 minuty minął mnie radiowóz, jechałem znów koło 100.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedziZresztą kiedy sie wjeżdza na teren Litwy wszystkie samochody jadą w ślimaczym tempie ( jak na polskie warunki).
Policji pełno i w miastach i poza. Suszarki i lornetki! Na szczęście współużytkownicy dróg powszechnie ostrzegają.
A co do prędkości dozwolonej - na odcinku Kowno - Wilno jest ponoć autostrada. Ale 130 to można się bujnąć legalnie przez jakieś 10-15 km. A tak na prawie całej długości ograniczenie do 100, a często i niżej.Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.pl
Comment
-
Comment