Północna Litwa - pożyteczne adresy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Co byś polecał? Planuję sie z kobietką wybrać za półtora tygodnia. Najbardziej by nam pasowało zatrzymać się gdzieś na kompletnym uboczu lub nad morzem, bywaliście w takich miejscach?

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
      Co byś polecał? Planuję sie z kobietką wybrać za półtora tygodnia. Najbardziej by nam pasowało zatrzymać się gdzieś na kompletnym uboczu lub nad morzem, bywaliście w takich miejscach?
      W takim razie nie pomogę tobie. Interesowały mnie wyłacznie adresy hoteli w miastach: Panevezys, Pakruojis i Pasvalys.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• sibarh
        🥛🥛🥛
        • 2005.01
        • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
        Z noclegami nad morzem nie ma problemu. Pod Kłajpedą, Palangą, Svientoje na drodze stoja ludzie z "kwaterami". Można wybierac i przebierac.Maja fotki kwater. Ceny przystepne a zależą od pogody. Między Palangą a Svientije jest JOHAUZu, swietne miejsce na wyzerke i piwo ( z własnego browarku, mają nawet strone www)

P.s Przypominam o ograniczeniach prędkosci 80 km na niezabudowanym!!!!, a 90 na autostradzie!!!!!!!!!!. Mandaty oficjalne min. 500 litów ( 500 zł), od polaków biora 200 zł
        Strzelają z suszarek na 1,5 km. A radiowozów kilka razy wiecej niz u nas.
        2800 nowe piwa opisałem na forum
        Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
        Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• arcy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.07
          • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
          Przypominam o ograniczeniach prędkosci 80 km na niezabudowanym!!!!, a 90 na autostradzie!!!!!!!!!!.
          Jesteś pewien?

Wg litewskiej informacji turystycznej:

Ograniczenia prędkości:
          50 km/godz. w miastach i na terenach zabudowanch
          90 km/godz. na drogach krajowych
          130 km/godz. na autostradach (110 km/godz. - od 1 listopada do 1 maja)
          Last edited by arcy; 2008-08-01, 20:03.

Comment

• sibarh
            🥛🥛🥛
            • 2005.01
            • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
            Jesteś pewien?

Wg litewskiej informacji turystycznej:

Ograniczenia prędkości:
            50 km/godz. w miastach i na terenach zabudowanch
            90 km/godz. na drogach krajowych
            130 km/godz. na autostradach (110 km/godz. - od 1 listopada do 1 maja)
            Płaciłem to wiem. Zresztą kiedy sie wjeżdza na teren Litwy wszystkie samochody jadą w ślimaczym tempie ( jak na polskie warunki). Można sie przyzwyczaic ale dopiero po ... dwóch mandatach
            2800 nowe piwa opisałem na forum
            Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
            Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• arcy
              • 2002.07
              • 7538

Czyli na oficjalnej stronie wprowadzają nas w błąd?

Jak byłem nie tak dawno w Mariampolu, to jakoś tego żółwiego tempa nie zauważyłem. Na niezabudowanym jechałem koło 100 i byli tacy, co mnie wyprzedzali. Tylko raz, jak miałem 130, zostałem ostrzeżony przez samochód jadący z naprzeciwka. Za jakieś 2-3 minuty minął mnie radiowóz, jechałem znów koło 100.

Comment

• pirackamuza
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.12
                • 1908

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi
                Zresztą kiedy sie wjeżdza na teren Litwy wszystkie samochody jadą w ślimaczym tempie ( jak na polskie warunki).
                Potwierdzam - parę dni temu wróciłem.
                Policji pełno i w miastach i poza. Suszarki i lornetki! Na szczęście współużytkownicy dróg powszechnie ostrzegają.
                A co do prędkości dozwolonej - na odcinku Kowno - Wilno jest ponoć autostrada. Ale 130 to można się bujnąć legalnie przez jakieś 10-15 km. A tak na prawie całej długości ograniczenie do 100, a często i niżej.
                Toruń przeprasza za Radio Maryja
                www.bobofruty.pl

Comment

• arcy
                  • 2002.07
                  • 7538

Będę w Mariampolu za dwa tygodnie to się temu przyjrzę. Może w pasie przygranicznym mają więcej zrozumienia dla Polaków?

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Słuchajcie, a jest jakieś połączenie morskie z Kłajpedą? Znalazłem w sieci newsy sprzed kilku lat o uruchomieniu linii, ale na stronie armatora w rozkładzie czegoś takiego nie ma.

Comment

Przetwarzanie...
                    X