Niedługo nawiedzę przygraniczny Harrachov. Czy oprócz Krtka i Pivowaru (o których czytałem na tym forum) są tam jakieś polecane miejsca z dobrym piwem i najlepiej żarciem?
Ciekawe miejsca w Harrachovie?
Collapse
X
-
-
Ponieważ nie zanotowałem ani nazwy lokalu, ani numeru domu, postanowiłem wpisać informację w tym starym wątku.
W samym centrum Harrachova, niedaleko poczty jest miejsce gdzie skupia się duża liczba sklepików i lokali. Idąc od pivovaru w kierunku skoczni, po lewej stronie budynki tworzą niewielki półokrąg, w którego środku jest lokal, gdzie jest beczkowy Bernard (nie pomnę jaki, chyba kvasnicovy), Svijany 11 oraz Konrad 10. Z zewnątrz widać Neon Bernarda. Obsługuje lokal uśmiechnięty wielki łysy gość, podobny nieco do rysunkowego Kokosza
Zauważyłem, że w lokalu panuje przyjemne ciepło, więc gdy ktoś jest zmarznięty / zmoknięty, to ma już miejsce na odpoczynek.
Może ktoś dzięki temu opisowi tam zawita i uzupełni dane?
Pozostałe miejsca z piwem, które nie zostały jeszcze opisane (nie sprawdzałem osobiście):
- Pension Jiří Pohl, Harrachov 539 > Zlatopramen 11
- Hotel Tereza, Rýžoviště 485 > Krušovice 11 - jeśli akurat ktoś ma na nie ciśnienie
- Hotýlek na Mýtě, Harrachov 1 (rozjazd dróg numer 10 i 14) > Konrad 11
- Mumlavské vodopády - kiosek > Rychtář 10, 12, 15
- Mumlavská bouda > Holba 10
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi...
- Mumlavské vodopády - kiosek > Rychtář 10, 12, 15
- Mumlavská bouda > Holba 10
Z kolei drugi to duża chałupa, stylowo urządzona, z miłą obsługą i godnym jadłem (piwo pyszne) - no i widoki na Mumlavsky Vodopad"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
Comment