Mam takie pytanie? Czy w Bydgoszczy i rejonie Bytomia można gdzieś dostać Brackie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Brackie - Bydgoszcz, Bytom
Collapse
X
-
W rejonie Bytomia powinno być. Brackie pojawia się (butelkowe) spokojnie 100-150 km od Cieszyna, zaś puszkowe było widywane nawet dalej (np. w Nowym Sączu)Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
Puszkowe Brackie jest w Kauflandzie w Piekarach.
Butelkowe było(jest) w sklepach Promil w Bytomiu.
Lane Brackie jest w knajpie w Piekarach Śląskich - Brzezinach Śląskich.( )Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
w Sosnowcu prawdopodobnie też jest lane Brackie. Widziałem niedawno parasole wyglądające na nowe - muszę się tam przejść i spróbować zamówić szkaneczkę...Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowych
Comment
-
-
Zdarzają się i takie przypadki, że brackie dociera do takiego Opoczna. Co prawda tylko w konserwie ale jednak jest dostępne w pewnym małym sklepiku.
Zauważyłem, że piwa regionalne łatwiej jest dostać na obrzeżach miasta czy w niezbyt zamożnych częściach miasta niż w centrum. Może to będzie jakaś podpowiedź dla CiebieLast edited by peter007; 2007-08-08, 11:12.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziPuszkowe Brackie jest w Kauflandzie w Piekarach.
Butelkowe było(jest) w sklepach Promil w Bytomiu.
Lane Brackie jest w knajpie w Piekarach Śląskich - Brzezinach Śląskich.( )
Lane - jak pisał Kiszot w Brzezinach oraz w Zabrzu - Biskupicach (z Bytomia bardzo blisko)
Comment
-
Comment