Poszukuję aktualnego skupu butelek zlokalizowanego na terenie Krakowa, oczywiście bez okazania paragonu, kto by trzymał paragony po całym bagażniku butelek z góry dzięki.
Jeden ze skupów jest przy punkcie skupu złomu w Nowej Hucie na ulicy Sołtysowskiej (od Centralnej) na przeciwko składu budowlanego zaraz za hotelem Orient. Cen butelek nie pamiętam.
Teraz ja podbiję temat, może ktoś będzie w stanie wskazać mi miejsce w Krakowie gdzie odzyskam chociaż część kaucji za butelki z kaucją 50gr (BRJ, Miłosław oraz Czeskie np. Rohozec) ?
powinny przyjąć każdą ilość, ale nie muszą za nie zapłacić. Jak nie masz paragonu to równie dobrze można do kosza wyrzucić. Niektóre sklepy przyjmują bez paragonu i zwracają kaucję, ale nieliczne
Generalnie: wszystkie krakowskie Kauflandy.
Oddasz szkło, oddasz/kupisz skrzynki.
Polecam Kaufland przy Bratysławskiej, mają tam butelkomat do odbioru zwrotnych butelek a jeśli butelka okaże się niezwrotna, to możesz ją zdeponować w okienku obok - i problem z głowy bez taszczenia do kontenera na recycling.
Browar Domowy Browamator SUPER START - zestaw startowy + garnek + 60 butelek
- zestaw do samodzielnej, domowej produkcji piwa
- użyty raz do wyprodukowania...
Mam nadzieję, że to nie jest niewłaściwy dział - próbowałem znaleźć odpowiednie forum, jeżeli to jest nieodpowiednie to przepraszam i proszę o przeniesienie w należyte miejsce.
Znajomy zapytał mnie (jako, że jestem piwowarem domowym), czy są firmy...
Witam,
Od jakiegoś czasu zbieram butelki... po alkoholach mocnych. Mam trochę sygnowanych, ale bardzo lubię też proste butelki niesygnowane. Kolekcjonerów butelek od alkoholi mocnych jest niewielu, stąd staram się czasem posiłkować wiedzą i nawiązywać kontakty z birofilami, stąd...
Comment